Iskanje po dimenzijah

Nakup pnevmatik za motorna kolesa za cestno in športno vožnjo

Spletna stran LiderPnevmatik.si vam ponuja zelo veliko izbiro "pnevmatik za motorna kolesa za cestno in športno vožnjo". Analiziramo cene konkurenčnih ponudnikov in pripravimo ponudbo, primerljivo z najnižjo ceno, zato da naši kupci kupujejo po najugodnejših cenah.

Brezplačna dostava že ob nakupu prve pnevmatike za motorno kolo v naši spletni trgo eakline/>

Katere so najboljše pnevmatike za motorna kolesa za cestno vožnjo?

 • Michelin Pilot Road 4 GT
 • Continental Contiroadattack 2 Evo
 • Pirelli Angel GT
 • Bridgestone T30 Evo
 • Dunlop Sportmax Roadsmart 2
 • Dunlop Roadsmart 3
 • Metzeler Roadtec Z8 Interact
 • Metzeler Roadtec 01
 • Avon Storm 3D X M

Katere so najboljše pnevmatike za motorna kolesa za športno vožnjo?

 • Continental Sport Attack 3
 • Dunlop SportSmart 2 Max
 • Metzeler Sportec M7 RR
 • Michelin Pilot Power 3
 • Bridgestone S21
 • Pirelli Diablo Rosso III

Najbolj priljubljene dimenzije:

Pnevmatike za cestne in športne motocikle niso namenjene samo premikanju. Prav tako prispevajo k varnosti voznika, udobju vožnje in doseganju optimalnega ravnovesja. Zato je bolje izbrati pnevmatike višje kakovosti. Kdaj zamenjati pnevmatike na športnem cestnem motociklu? Katere vrste pnevmatik lahko izberete? Kako jih pravilno vzdrževati?

Različne vrste pnevmatik za športne cestne motocikle

Proizvajalci na trgu ponujajo veliko različnih pnevmatik, da bi zadovoljili različne potrebe in trende ki jih sprejemajo motoristi:

 • Cestne pnevmatike;
 • Športno-cestne pnevmatike;
 • Športne gume;
 • Terenske pnevmatike.

Cestne pnevmatike so zasnovane za dolge vožnje. Ustrežejo potrebam ljudi, ki veliko vozijo po javnih cestah.

Športno-cestne pnevmatike so veliko bolj vsestranske in učinkovite kot preproste pnevmatike. Izdelane so tako, da lahko prenesejo težke obremenitve (prtljago, potnika) in nekatere cestne omejitve. To so zelo vzdržljive pnevmatike, s katerimi lahko vozite z vso zaupanjem.

Športne pnevmatike imajo gume, ki niso tako odporne kot pnevmatike za športne cestne motocikle. Vendar pa ponujajo edinstveno občutljivost, kar omogoča optimalno izkušnjo vožnje. Njihova struktura omogoča vozniku občutiti najmanjše nepravilnosti na cesti. Zahvaljujoč tem informacijam v realnem času, lahko bolje predvidi vedenje svojega motocikla. Te vrste gum so običajno namenjene vožnji po stezi.

Terenske pnevmatike so odlični sopotniki na cesti. Opremljeni so z velikimi čepi, ki jim omogočajo, da se popolnoma oprijemajo tal, ne glede na njegovo naravo (peščena, blatna, mehka, skalnata…). Te pnevmatike so zelo učinkovite v ovinkih. Ponujajo tudi odlično zaviranje. Na splošno terenske gume za športne motocikle niso homologirane za cesto.

Kdaj je treba zamenjati pnevmatike na športnem cestnem motociklu?

Zamenjava pnevmatik na športnem cestnem motociklu je lahko potrebna v določenih situacijah. Zamenjava se lahko izvede tudi preventivno, ko pričakujemo bližajočo se težavo.

V primeru predrte ali raztrgane pnevmatike

Pnevmatiko, ki jo je raztrgal širok oster predmet, je treba zamenjati. V teh okoliščinah ni možno trajno popravilo. Če je bila predrta pnevmatika že večkrat popravljena, je najbolje, da ponovno zamenjate pnevmatiko.

Bodite pozorni tudi na stanje stranic vaših koles. Če so na njih številne razpoke, je treba razmisliti o zamenjavi.

V primeru nenormalnih vibracij

Kolo v slabem stanju lahko povzroči nenehne vibracije na krmilu motocikla, kar otežuje vožnjo. To je lahko posledica prisotnosti kile ali deformacije pnevmatike. V obeh primerih je najboljša rešitev zamenjava prizadete opreme.

V primeru obrabe

Redno preverjajte tekalno plast svojih pnevmatik, da ocenite njihovo stopnjo obrabe. Ko debelina gume pade pod 1 milimeter, je treba pnevmatiko zamenjati. Zakonito je prepovedano voziti z pnevmatikami, ki so dosegli to stopnjo obrabe.

Kako izbrati pnevmatike za športni cestni motocikel?

Izbor pnevmatik za športni cestni motocikel ni enostavna naloga. Vendar je mogoče to doseči z upoštevanjem določenih parametrov:

 • Dimenzije vaše originalne opreme;
 • Indeksi hitrosti in obremenitve, ki jih priporoča proizvajalec motocikla;
 • Letni čas;
 • Vrsta terena;
 • Delovanje (brez zračnice ali z zračnico).

Dimenzije

Ko želite izbrati pnevmatike za športni cestni motocikel, je nujno, da upoštevate dimenzije pnevmatik, ki jih priporoča proizvajalec vozila. To je zelo pomembno, saj lahko uporaba prevelikih pnevmatik negativno vpliva na vedenje vašega motocikla.

Da bi našli dimenzije vaših originalnih pnevmatik, se sklicujte na informacije, napisane na njihovem boku. Ne glede na znamko pnevmatike boste videli napis v naslednjem formatu: 190/55-17 75W.

Prve tri številke predstavljajo širino pnevmatike v milimetrih, razmerje višina/širina in premer platišča. Te podatke morate sporočiti prodajalcu, da najde novo pnevmatiko z enakimi dimenzijami.

Poleg tega se lahko odločite, da kupite opremo z drugačnimi dimenzijami od dimenzij vaših originalnih pnevmatik , če menite, da je to koristno. V tem primeru pa bo treba tudi paziti, da vaše nove gume ne kršijo norm, ki jih je določil proizvajalec (margine).

Indeksi hitrosti in obremenitve

Indeks hitrosti gume je abecedno število, ki označuje največjo hitrost, pri kateri lahko vozi. Na primer, če je indeks hitrosti pnevmatike W, to pomeni, da lahko prenese največjo hitrost 270 km/h. Včasih na nekaterih kolesih najdemo napis ZR. To preprosto pomeni, da te pnevmatike lahko vozijo s hitrostjo večjo od 240 km/h.

Kar zadeva indeks obremenitve, ta označuje največjo težo, ki jo pnevmatika lahko prenese. Na primer, indeks obremenitve 75 pomeni, da kolo lahko prenese največjo obremenitev 387 kg.

Te dve informaciji lahko najdete na strani vaših originalnih pnevmatik, za dimenzijami.

Močno odsvetujemo (in je zakonsko prepovedano) montiranje opreme z indeksi hitrosti in obremenitve nižji od tistih na vaših originalnih kolesih. Lahko pa uporabite pnevmatike z višjimi vrednostmi.

Letni čas

Vožnja pozimi ne predstavlja enakih omejitev kot vožnja poleti. To morate upoštevati pri izbiri pnevmatik za športni cestni motocikel. Če pogosto vozite pozimi, lahko izberete opremo ki ima na strani oznako M+S. Ta oznaka pomeni, da je pnevmatika sposobna voziti po zasneženih stezah. Po drugi strani, če so vaši izleti omejeni na poletno obdobje, potem lahko izberete standardne pnevmatike za cestne in športne motocikle.

Katere so najboljše znamke pnevmatik za športne cestne motocikle?

V sektorju pnevmatik za športne cestne motocikle se nekateri proizvajalci še posebej izstopajo s svojim znanjem in zelo natančno strokovnostjo. Njihovi izdelki vključujejo inovativne tehnologije, ki izboljšujejo udobje in izkušnjo vožnje voznikov. Trenutno so najboljše znamke pnevmatik za športne cestne motocikle:

Michelin je nedvomno ena največjih znamk v sektorju pnevmatik. Njegove pnevmatike za cestne in športne motocikle imajo popoln oprijem tako na mokrih kot na suhih cestah. Poleg tega znamka zaseda pomemben delež trga.

Bridgestone je prav tako zelo prestižna znamka na mednarodni ravni. Njegova slava ni daleč od tiste Michelinove. Bridgestone ponuja modele pnevmatik za športne cestne motocikle, ki so zelo vzdržljive in jih lahko uporabljate dolgo časa. Njegovi izdelki so prav tako cenjeni zaradi odličnih lastnosti oprijema in stabilnosti.

Continental je eden od proizvajalcev, katerih pnevmatike za športne cestne motocikle so najbolj prodajane v Evropi. Njegova kolesa združujejo zmogljivost in vzdržljivost. Značilni so po udobju in varnosti, ki jih nudijo med vožnjo.

Metzeler je prav tako zelo cenjena znamka med motoristi, čeprav ni tako znana kot Michelin, Bridgestone ali Dunlop. Ponuja zelo sofisticirana kolesa, ki se počasi obrabljajo in katerih zmogljivosti na nepravilnih terenih so odlične.

Nakup pnevmatik teh znamk vam omogoča, da opremite svoj cestni ali športni motocikel s pnevmatikami zelo dobre kakovosti.

Obstajajo tudi druge manj znane znamke, ki ponujajo kakovostne pnevmatike po zelo konkurenčnih cenah. Lahko omenimo : Avon Tyres, Duro, Kenda Tyres, Mitas, Maxxis… Če ne morete kupiti pnevmatike premium znamke, se lahko obrnete na te proizvajalce. Njihove pnevmatike so na voljo na naši spletni strani.

Kako pravilno vzdrževati svoje pnevmatike?

Da bi ohranili svoje pnevmatike za športne cestne motocikle v dobrem stanju, se izogibajte nenadnim zaviranjem. To povzroča hitro obrabo vaših gum. Iz istega razloga morate tudi izogibati driftu, če imate običajne pnevmatike. Poleg tega poskrbite, da bodo vaša kolesa uravnotežena ob montaži novih pnevmatik, da se ne bodo prezgodaj obrabila od znotraj.

Pomembna je tudi tlak v vaših pnevmatikah. Pnevmatike, ki so stalno podtlak ali pretirano napolnjene, se zelo hitro obrabijo. Za informacijo, pravilen tlak za pnevmatike športnega cestnega motocikla je običajno med 2 in 2,5 bara.

Skratka, izbira pnevmatik za športni cestni motocikel zahteva upoštevanje določenih kriterijev. Ne glede na vaše preference na tem področju, lahko prebrskate katalog Liderpnevmatik.si da bi našli pnevmatike visoke kakovosti, ki bodo ustrezale vašim potrebam.

LiveChat
Whatsapp Messenger