Iskanje po dimenzijah
Možnosti
Vse
Izberite vse Izbriši
Vse znamke
0 / 212
Potrdi
Vse
Izberite vse Izbriši
0 / 24
Potrdi

Vse avto pnevmatike znamke po zelo nizkih cenah

S približno 200 znamk na seznamu svojega portala, nudi LiderPnevmatik širok izbor avto pnevmatik in zagotavlja najboljše cenetrga.

Hočemo Vam omogočiti dostop do najbolj prestižnih znamk pnevmatik, ne da bi vas prikrajšali za denar, in sicer Michelin, Hankook, Bridgestone ali še Goodyear z enim samim geslom : si zagotovite najboljšo ceno. LiderPnevmatik je zelo konkurenčen tudi za znamke pnevmatik srednjega razreda kot so Falken, Uniroyal, Nokian ali Vredestein. Nudimo tudi širok izbor zelo pocenih pnevmatik, ki jih cenijo uporabniki interneta : Nexen, Tracmax ali Nankang.

Seznam znamk

Poiščite vse vrste pnevmatik Avto

Kaj je skrivnost dobre izbire pnevmatik?

Najprej je treba izbrati ustrezno velikost. Navedena je ob robu pnevmatik vašega vozila. Dimenzijo opredeljujejo višina, širina, premer, nosilnost in hitrost. Na primer 205/55 R16 91V.

Te podatke lahko najdete tudi v servisni knjižici, odprtini za polnjenje goriva ali stebričku vrat.

Ali moram pnevmatike zamenjati?

Nikoli ne pozabite, da je pnevmatika vaš edini stik s cestiščem. Njeno stanje neposredno vpliva na obnašanje vašega vozila na cesti in zavorno pot.

Prag obrabe je na globini 1,6 mm glavnega žleba tekalne površine. Pod tem pragom lahko uradni organi vašemu vozilu preprečijo nadaljnjo vožnjo in vam izrečejo globo.

Načeloma pa zmogljivost vaših pnevmatik začenja pešati pod 3 mm. Izpostavljate se resni nevarnosti splavanja.

Spletni nakup pnevmatik

Spletni nakup pnevmatik ne pomeni samo nakupa po ugodnejših cenah, ampak tudi dostop do širokega nabora izdelkov, ki na servisu ni na voljo (več kot 300 znamk).

Pri spletnem nakupu pnevmatik lahko izkoristite izkušnje naših strank. Na podlagi mnenj o pnevmatikah lahko pridobite pomembne informacije o občutju, življenjski dobi pnevmatik, njihovi udobnosti itd. ...

Marsikoga najbolj skrbi montaža pnevmatik. Ne skrbite, vse smo predvideli. Naša mreža (stacionarnih ali mobilnih) partnerskih servisov vam z veseljem zagotavlja montažo pnevmatik, ki jih kupite po spletu. Pnevmatike vam lahko dostavijo k partnerju po vaši izbiri. Ko bo prejel vaše naročilo, vas bo kontaktiral zaradi določitve termina.

Kako lahko racionalno uporabljam svoje pnevmatike?

Z nekaj drobnimi triki lahko zmanjšate hitrost obrabe pnevmatik.

Najprej morate zagotoviti ustrezno vzdrževanje vozila. Zato redno preverjajte tlak v pnevmatikah. Nato se prepričajte, da so pnevmatike ustrezno naravnane in uravnotežene. Med vožnjo ne smete čutiti tresljajev, pnevmatike tudi ne smejo biti neenakomerno obrabljene. S hitrim vizualnim pregledom enkrat na mesec se boste lahko prepričali, da vaše vozilo nima težav z uravnoteženostjo.

Na hitrost obrabe pnevmatik vpliva tudi vaš način vožnje. Hitro pospeševanje in zaviranje ter preostro zavijanje na krožiščih prispeva k prezgodnji obrabi pnevmatik.

Nazadnje, ustrezne pnevmatike uporabljajte ob pravem času. Letna pnevmatika ni prilagojena za temperature pod 7°C in nasprotno, zimska pnevmatika ni narejena za vožnjo v temperaturah nad 7°C.

Kaj so celoletne pnevmatike?

Včasih je bilo pogosto slišati, da celoletna pnevmatika ni dobra niti za poletje niti za zimo. Stvari pa so se spremenile, večina celoletnih pnevmatik ima zdaj certifikat 3PMSF (3 Peak Mountain Snow Flake). Ta certifikat je znak kakovosti v zvezi z zmogljivostjo pnevmatike v zimskih razmerah. Celoletne pnevmatike je zdaj mogoče uporabljati v različnih razmerah in omogočajo varno vožnjo celo leto, ne glede na vremenske razmere.

Pnevmatike za štirikolesni pogon/terenska vozila (SUV) – Kako naj izberem ustrezne?

Pri vseh vozilih na štirikolesni pogon je pomembno vedno zamenjati vse 4 pnevmatike hkrati in na vsa 4 kolesa vozila montirati enake pnevmatike. Pri pnevmatikah za terenska vozila (SUV), ki se v glavnem uporabljajo za mestno vožnjo, so merila za izbiro enaka kot pri mestnih vozilih.

Pri pnevmatikah za štirikolesni pogon za po terenu je treba izbrati pnevmatike z okrepljeno strukturo in robovi. Večji žeblji in večji žlebovi omogočajo najboljši oprijem v vseh razmerah (blato, pesek…).

Ali se lahko na počitniško prikolico in avtodom montirajo običajne pnevmatike?

Montažo običajnih pnevmatik na počitniške prikolice in avtodome odsvetujemo. Pnevmatike za počitniške prikolice in pnevmatike za avtodome morajo nositi večjo težo kot pnevmatike avtomobilov, zato je pomembno kupiti pnevmatike z ustreznim profilom za to. Če se odločite za običajni profil pnevmatike, tvegate, da se bodo pnevmatike hitreje obrabile ali počile zaradi preobteženosti. Zato je zelo pogosto bolje porabiti nekaj evrov več za nakup posebne opreme.

Posebne pnevmatike

Nekateri avtomobilski proizvajalci so se odločili, da svoja vozila opremijo z runflat pnevmatikami ali pnevmatikami z bočno zaščito platišča.

Z runflat pnevmatiko se lahko tudi s predrto pnevmatiko vozite 80 km s hitrostjo 80km/h.

Pnevmatike z bočno zaščito platišča ščitijo platišče pri manevriranju. Nič več prask na platiščih, če se preveč približate pločniku.

Če živite na območju s skrajnimi zimskimi razmerami, boste morda potrebovali nordijske pnevmatike ali pnevmatike z žeblji.

Nordijske pnevmatike so še bolj zmogljive kot zimske. Oprijem na snegu in ledu je večji, zavorna pot pa krajša. Te pnevmatike so dober kompromis, preden se odločite za pnevmatike z žeblji.

LiveChat
Whatsapp Messenger