Iskanje po dimenzijah

Nakup pnevmatik za skuter

Spletna stran LiderPnevmatik.si vam ponuja veliko izbiro "pnevmatik za skuterje". Analiziramo cene konkurenčnih ponudnikov in pripravimo ponudbo, primerljivo z najnižjo ceno, zato da naši kupci kupujejo po najugodnejših cenah.

Brezplačna dostava že ob nakupu prve pnevmatike za skuter v naši spletni trgovini.

Katere so najboljše pnevmatike za skuter?

 • Michelin City Grip
 • Bridgestone Battlax scooter
 • Pirelli Diablo Scooter
 • Dunlop Scootsmart
 • Heidenau K66
 • Heidenau K66 M+S Snowtex
 • Bridgestone Hoop B02 Pro
 • Bridgestone Battlax TH01
 • Metzeler Feelfree

Najbolj priljubljene dimenzije:

Skuter pnevmatike se običajno obrabijo precej hitro. Zato je pomembno, da jih pravilno izberete, da jih boste lahko uporabljali dolgo časa. Kateri so kriteriji, ki jih je treba upoštevati pri izbiri najboljše pnevmatike za skuter? Kako vzdrževati? Spodaj odkrijte praktične nasvete od Liderpnevmatik.si.

Zakaj skrbno izbrati svoje skuter pnevmatike?

Za razliko od drugih vrst dvokolesnikov je skuter namenjen mestnemu prometu. Udobje voznika je torej tisto, kar najbolj skrbi proizvajalce. Da bi to dosegli, je bil vsak vidik vozila, vključno z oblikovanjem koles, premišljeno zasnovan. To je razlog, zakaj so dimenzije skuter pnevmatik bistveno manjše od dimenzij koles klasičnih motornih koles. Vendar pa lahko ta značilnost hitro postane ovira, ko se pnevmatike začnejo obrabljati. Poleg tega, če pnevmatike vašega skuterja niso dobre kakovosti, boste imeli težave z vožnjo v deževnem obdobju.

Zato je pomembno, da skrbno izberete svoje skuter pnevmatike. Morate dati prednost kakovosti pred ceno pnevmatik. Eden najboljših načinov za to je izbira pnevmatik priznanih blagovnih znamk: Michelin, Dunlop, Pirelli, Bridgestone, Metzeler… Z izbiro pnevmatik teh prestižnih proizvajalcev na voljo na Liderpnevmatik.si, ste prepričani, da boste dobili vrhunske dele, ki jih boste uporabljali dolgo časa.

Poleg znamke je treba upoštevati tudi druge enako pomembne kriterije, da najdete pnevmatike, ki ustrezajo vašemu dvokolesniku.

Skuter pnevmatike: upoštevajte dimenzije za pravilno izbiro

Preden izberete katero koli pnevmatiko, morate najprej poznati dimenzije, ki ustrezajo vašemu skuterju. Če ne preverite dimenzij na originalni montaži, jih lahko najdete v priročniku za uporabo skuterja.

Treba je opozoriti, da obe platišči skuterja nista enakega premera, zato tudi dimenzije pnevmatik niso enake. Če vzamemo za primer Honda Forza (eden najbolje prodajanih skuterjev v Franciji), so dimenzije pnevmatik 120/70-15 spredaj in 140/70-14 za zadnje kolo.

Prva številka v vsaki referenci označuje širino odseka, ki jo priporoča proizvajalec. Tako je v primeru Forza priporočena širina 120 mm spredaj in 140 mm zadaj. Vendar je mogoče uporabiti širše pnevmatike, dokler ne drgnejo okvirja vašega vozila. Po drugi strani pa lahko ožje pnevmatike poslabšajo zmogljivost skuterja. Ne oklevajte in se posvetujte z vašim mehanikom, preden izberete pnevmatike alternativne velikosti.

Kar zadeva drugo številko, ta ustreza razmerju med višino in širino odseka pnevmatik. V primeru Honda Forza mora normalna višina predstavljati 70 % širine. Končno, številki 15 spredaj in 14 zadaj označujeta notranji premer pnevmatik.

Te dimenzije se razlikujejo od skuterja do skuterja. Upoštevajte, da je treba upoštevati priporočila oblikovalca, če želite varno voziti. Dejansko lahko pomembna sprememba velikosti pnevmatik vpliva na najvišjo hitrost vašega skuterja in celo na njegovo porabo goriva.

Poznavanje indeksov obremenitve in hitrosti

Tako kot dimenzije so tudi indeksi obremenitve in hitrosti informacije, ki jih je treba upoštevati za pravilno izbiro vaših skuter pnevmatik. Prvi označuje največjo obremenitev, ki jo lahko pnevmatika prenese.

Kar zadeva indikator hitrosti, gre za abecedno kodo, ki omogoča oceno največje hitrosti, ki jo lahko dosežete s svojo pnevmatiko. Na primer, indeks K na gumi pomeni, da lahko vozi s hitrostjo manjšo ali enako 110 km/h.

Da bi vedeli, katere indekse obremenitve in hitrosti morate izbrati, je najboljša rešitev, da se sklicujete na originalno pnevmatiko.

Izberite svoje pnevmatike glede na vremenske razmere

Za varno in udobno vožnjo z dobrim oprijemom na cesto morate izbrati svoje skuter gume glede na sezono. Pri izbiri pnevmatik imamo na izbiro:

 • Skuter pnevmatike za poletje;
 • Skuter pnevmatike za zimo;
 • Skuter pnevmatike za vse letne čase ali pnevmatike za vse sezone.

Kot njihovo ime pove, so poletne pnevmatike namenjene vožnji po suhih tleh v poletnem obdobju. Te gume so pogosto zelo trpežne, če jih dobro vzdržujemo.

Kar zadeva zimske pnevmatike (ki pogosto nosijo oznako M+S), so namenjene uporabi ko temperatura pade pod 7 °C. Guma je mehka in preprečuje zdrse na mokrih ali zasneženih tleh. Upoštevajte, da je ta vrsta pnevmatik manj odporna kot prva, še posebej, če ste navajeni voziti po mestu.

Čeprav ni tako učinkovit kot zimska ali poletna pnevmatika, je pnevmatika za vse letne čase izbira, če ne želite menjavati koles med dvema sezonama. Lahko vozi po suhem, zasneženem ali mokrem terenu.

Kje kupiti skuter pnevmatike?

Ko veste, katero vrsto skuter pnevmatike potrebujete, morate najti prodajno mesto. Za to obstaja več možnosti:

 • Nakup v trgovini, ki pripada znamki;
 • Nakup v fizični trgovini, specializirani za prodajo rezervnih delov več znamk;
 • Nakup preko interneta.

Prva možnost je lahko praktična, če imate že svoje preference glede znamke. V tem primeru je dovolj, da se odpravite v najbližjo trgovino Michelin ali Kenda (odvisno od vaše izbire), opremljeni z informacijami o skuter pnevmatikah, ki jih iščete. Vendar pa so lahko stroški nakupa visoki.

Druga in zadnja možnost imata skupne točke. Tako v fizičnih trgovinah kot na spletnih straneh e-trgovine lahko izbirate med več znamkami. Vendar je nakup preko interneta daleč najboljša rešitev, če upoštevamo številne prednosti, ki jih ponuja.

Za začetek spletne prodajalne pnevmatik ponujajo široko paleto izdelkov različnih znamk. Na Liderpnevmatik.si, vam ponujamo več kot 200 znamk pnevmatik, od najbolj priljubljenih do manj znanih širši javnosti. Zagotavljamo vam vse informacije, ki jih potrebujete za primerjavo različnih znamk, preden oddate naročilo. Nakup gum preko interneta vam omogoča tudi prihranek denarja. Na Liderpnevmatik.si, nenehno spremljamo cene naših konkurentov, da vam lahko ponudimo najnižje cene na trgu.

Poleg dostopa do izdelkov velikih znamk je druga prednost nakupa preko interneta možnost naročanja in dostave kjerkoli. Dostavljavci Liderpnevmatik.si so na voljo v največ 72 urah, ne glede na vaš kraj bivanja v Franciji. Glede na vaše potrebe vas lahko tudi povežemo z bližnjim montažnim centrom, da bo zamenjava vaših skuter pnevmatik opravljena v skladu z umetnostjo.

Kako pravilno vzdrževati skuter pnevmatike?

Obraba profilov je glavni sovražnik pnevmatik skuterja. Da bi podaljšali življenjsko dobo teh, je treba sprejeti nekatere previdnostne ukrepe. Kako to storiti?

Uravnoteženje pnevmatik med montažo

Pogosto vidimo, da posamezniki sami zamenjajo svoja kolesa, ne da bi se zatekli k storitvam strokovnjaka. Seveda, to je rešitev, ki zmanjšuje vaše stroške, vendar lahko najmanjša napaka stane drago. Na primer, če je uravnoteženje slabo izvedeno, se bodo vaše pnevmatike hitro obrabile in po nekaj mesecih boste morali ponovno zamenjati. Zato je bistveno, da je ta nastavitev zelo dobro izveden med montažo, če želite dolgo uporabljati svoja nova kolesa.

Po montaži pnevmatik vam svetujemo tudi, da nekaj časa vozite nežno, da se lahko vaše gume učinkovito vključijo. Dejansko so nove gume malo stabilne. Zato morate voziti približno 50 do 200 kilometrov, preden dosežejo optimalno raven zmogljivosti.

Redno prilagajajte tlak zraka v vaši opremi

Raven tlaka zraka vpliva na življenjsko dobo pnevmatik in celo na oprijem na cesto. Če je tlak nezadosten, bo najvišja hitrost vašega skuterja zmanjšana in to bo povzročilo visoko porabo energije. V tem primeru bo obraba pnevmatik zelo hitra. Za opomnik, priporočljivo je, da napihnete svoje pnevmatike s tlakom od 1,9 do 2,5 bara za sprednji del in 2,5 do 2,9 bara za zadnji del (odvisno od vrste skuterja).

Tlak zraka v skuter pnevmatikah hitro upada, ko jih uporabljamo. Zato po dolgih vožnjah redno preverjajte ta faktor.

Kaj je treba zapomniti o pnevmatiki skuterja?

Vožnja s skuter pnevmatikami brez profila je prekršek po cestnoprometnih predpisih. Prav tako povečujejo zavorno razdaljo. Če opazite, da so vaša kolesa obrabljena, jih takoj zamenjajte. V katalogu Liderpnevmatik.si boste našli različne modele in znamke novih pnevmatik, ki ustrezajo dimenzijam vašega dvokolesnika in imajo dobro življenjsko dobo.

LiveChat
Whatsapp Messenger