Iskanje po dimenzijah

Nakup pnevmatik za kombi (tip C)

Pnevmatike tipa C so namenjene gospodarskim vozilom, katerih teža ne presega 3,5 tone. Gre za robustnejše pnevmatike, ki lahko prenesejo večjo obremenitev. Z njimi lahko prevozite večje število kilometrov kot s klasičnimi pnevmatikam line/>

Zakaj imajo nekatere pnevmatike dve oznaki obremenitve, na primer: 215/65 R16C 109/107R?

Nekatera gospodarska vozila imajo na zadnji osi štiri pnevmatike. V takem primeru prva oznaka pomeni največjo obremenitev pri samostojni montaži, druga oznaka pa največjo obremenitev pri montaži v paru.

Katere letne pnevmatike za gospodarsko vozilo izbrati za kombi?

 • Continental ContiVanContact 100
 • Bridgestone Duravis R660
 • Pirelli Carrier
 • Michelin Agilis 51
 • Goodyear Efficientgrip Cargo
 • Hankook Vantra LT RA18
 • Yokohama BluEarth-Van RY55
 • GT-Radial Maxmiler EX
 • Landsail LSV88
 • Maxxis Vansmart MCV3+

Katere zimske pnevmatike za gospodarsko vozilo izbrati za kombi?

 • Hankook Winter RW06
 • Pirelli Carrier Winter
 • Bridgestone Blizzak W810
 • Goodyear Cargo Ultra Grip 2
 • Michelin Agilis 51 Snow-ICE
 • Nokian WR C3
 • GT-Radial Maxmiler WT2
 • Cooper Weathermaster VAN
 • Laufenn I-Fit Van LY-31
 • Mastersteel Winter VAN +
 • Nexen Winguard WT1
 • Delinte WD2

Katere pnevmatike za vse letne čase za gospodarsko vozilo izbrati za kombi?

 • Goodyear Cargo Vector 2
 • Hankook Radial RA10
 • Continental VancoFourSeason
 • General Tire Eurovan A/S 365
 • Nokian Weatherproof C
 • Apollo Altrust All Season
 • Westlake SW613
 • Nankang AW-8 All Season VAN

Najbolj priljubljene dimenzije:

Ko pride čas za menjavo pnevmatik na vozilu, se vsi sprašujejo: kako izbrati pravo? Seveda je mogoče izbrati katero koli pnevmatiko, dokler so dimenzije pravilne. Vendar pa je upoštevanje relevantnih kriterijev, kot so vaše vozne navade, bistveno za nakup nove pnevmatike za dostavno vozilo, ki vam zagotavlja varno vožnjo. V tem vodniku odkrijte vse, kar morate vedeti o pnevmatikah za dostavna vozila.

Kdaj morate zamenjati kolesa dostavnega vozila?

V večini primerov se odločimo za zamenjavo pnevmatik dostavnega vozila, ko so tako obrabljene, da vozilo postane neuporabno. Stanje pnevmatik ima neposreden vpliv na zmogljivost vozila. Če so vaša kolesa v slabem stanju, bo na primer težko učinkovito zavirati. Tako je poleg nepričakovanih okvar, kot je predrta guma, obraba dovolj razlog za zamenjavo. Zato je nujno redno preverjati stanje obrabe koles vašega vozila.

Da bi vedeli, ali so vaše pnevmatike obrabljene ali ne, je treba pregledati obrabo, ki se nahaja na sredini tekalne plasti. Ko guma doseže raven obrabe, to pomeni, da je treba pnevmatike takoj zamenjati. Upoštevajte, da bodo vaše gume, če je globina profila gume vašega dostavnega vozila manjša od 1,6 mm, štete za nezakonite. To pravilo velja v vseh evropskih državah.

Toda ne gre samo za obrabo gume. Pnevmatiko je treba zamenjati tudi če kaže znake razpok na koncih ali na straneh. Obrabljeno kolo se lahko enostavno opazi. Potrebna je le malo pozornosti.

Kateri so kriteriji za izbiro najboljših pnevmatik za dostavna vozila?

Preden se odločite za nakup novih pnevmatik, morate najprej poznati dimenzije, ki jih priporoča izdelovalec vozila. Če jih ne poznate, se sklicujte na priročnik za uporabo vozila. Če nimate dostopa do priročnika, lahko dimenzije koles vašega avtomobila preverite znotraj okvirja vrat, na voznikovi strani. Toda to ni dovolj za izbiro najboljše opreme za vaše vozilo. Tukaj je nekaj temeljnih kriterijev, ki jih morate upoštevati.

Za katero sezono želite kupiti svoje pnevmatike?

Ste se kdaj vprašali, zakaj obstajajo zimske, letne ali celoletne pnevmatike? Vedite, da so vremenske razmere odločilni dejavnik pri izbiri pnevmatik vozila. Vročina, sneg ali dež imajo različne učinke na vaša kolesa in posledično na vaše udobje med vožnjo.

Če vozite svoje dostavno vozilo skozi vse leto, izberite opremo za vse vremenske razmere. Ta pnevmatika velja za dober kompromis med zimsko in letno pnevmatiko, saj je zasnovana tako, da zagotavlja dober oprijem na mokri, zasneženi ali poledeneli podlagi. Torej je uporabna skozi vse leto.

Ta vrsta tekalne plasti vam prihrani čas in denar. Dejansko z gumami za vse vremenske razmere ne potrebujete več obiskati svojega mehanika za zamenjavo pnevmatik ob prihodu nove sezone, kar predstavlja manjše stroške.

Ker so narejeni za vožnjo skozi vse leto, celoletne pnevmatike niso bolj praktične pozimi kot poleti. Njihova zmogljivost je torej povprečna, ne glede na sezono. Zato je bolje izbrati zimske gume, če je vaše dostavno vozilo pogosto v prometu v času sneženja. Zimske pnevmatike, ki so idealne za vožnjo po zaledeneli ali zasneženi cesti, imajo širše in globlje kanale, ki omogočajo takojšnje odvajanje vode ali snega. Pozimi so zmogljivosti te vrste pnevmatik boljše kot pri celoletnih pnevmatikah. To načelo velja tudi za letne gume v toplih sezonah.

Upoštevajte svoje vozne navade

Kot voznik imate verjetno svoje vozne navade. Če ljudje, ki opravljajo dolge poti, pogosteje vozijo z visoko hitrostjo, to ne velja za tiste, ki pogosto vozijo po mestu. V prvem primeru je najbolj smiselno izbrati kolesa, ki lahko zagotavljajo vašo varnost, tudi ko vozite hitro. V mestu pa je treba izbrati pnevmatike, ki imajo dovolj trdo gumo in so sposobne zagotoviti nujno zaviranje, tudi na mokri mestni ulici. Mestna kolesa se morajo tudi prilagajati mestnemu ritmu vožnje, ne da bi se hitro obrabila. Te elemente morate upoštevati, ko prosite prodajalca za nasvet.

Teža vozila: bistven dejavnik pri izbiri dobre opreme

Ta kriterij je zelo pomemben za voznike prevoznih dostavnih vozil. Tukaj je treba upoštevati indeks obremenitve vaše pnevmatike. Ta podatek kaže maksimalno obremenitev, ki jo lahko vaša kolesa prenesejo.

Če imate lahko gospodarsko vozilo, kot je Ford Transit Connect, ki ima največjo dovoljeno maso (Največja dovoljena masa) 2501 kg, lahko izberete pnevmatike z indeksom obremenitve, ki ustreza 100.

Za večje kombije je treba izbrati kolesa z višjim indeksom obremenitve.

Nakup pnevmatik na spletu: kakšne so prednosti?

Nakup pnevmatik na internetu vam ponuja več prednosti. Prva je finančne narave. Nakup pnevmatik na internetu vam omogoča ugodnejšo ceno kot v fizičnih trgovinah. Poleg tega z nakupom na spletu ne boste potrebovali obiskati prodajnega mesta. Od koder koli in z nekaj kliki lahko naročite svoje pnevmatike tipa C na Liderpnevmatik.si in jih dostavite na vaš dom.

Druga velika prednost spletnega nakupa je velika raznolikost dostopnih izdelkov. Na Liderpnevmatik.si je na voljo več kot 200 znamk pnevmatik, od najprestižnejših, kot je Hankook, do manj znanih. Tako velik katalog ne more ponuditi fizična trgovina ali garaža.

Poleg tega lahko pri izbiri pnevmatik v spletni trgovini preberete mnenja strank, ki spremljajo vsak izdelek, da bolje usmerite svojo izbiro.

Kje montirati pnevmatike dostavnega vozila?

Za pravilno montažo pnevmatik tipa C se odpravite v specializirano garažo. Strokovnjaki bodo lahko skrbeli za vsako stopnjo zamenjave vaših pnevmatik z izkušnjami.

Če se ne morete premakniti v servisni center, lahko mehanike pokličete na dom. Z namenom olajšanja vsakdanjega življenja voznikov vozil nekateri garaži ponujajo storitve montaže na domu. V obeh primerih boste morali v povprečju porabiti od 15 do 30 € na kolo.

Če težko najdete specializirano garažo, vam svetujemo, da se posvetujete s partnerji vaše trgovine. Če kupujete na spletu, lahko spletna prodajalna stopi v stik z enim od svojih partnerjev za hitro in ugodno zamenjavo. To vam ponuja Liderpnevmatik.si.

Ko kupujete pnevmatike v naši trgovini, imate možnost, da jih dostavite v eno od naših partnerskih garaž. Profesionalni (stacionarni ali mobilni) se bo obrnil na vas takoj, ko bo naročilo prispelo, da se dogovorite za sestanek. Uživali boste v kakovostni in hitri storitvi.

Nasveti za vzdrževanje za ohranjanje vaših pnevmatik

Za ohranjanje novih pnevmatik dostavnega vozila in optimizacijo njihove življenjske dobe je pomembno redno vzdrževanje.

Za začetek poskrbite, da redno preverjate tlak zraka. Vse pnevmatike, ki so premalo ali preveč napolnjene, lahko povzročijo prometne nesreče. To je tudi dejavnik, ki zmanjšuje življenjsko dobo vaših tekalnih plasti.

Pri polnjenju vaše zračnice vam svetujemo, da uporabite azot namesto stisnjenega zraka. Ta plin ima lastnost, da bolje prenaša segrevanje pnevmatik, kar močno zmanjšuje tveganje za razpočenje.

Če želite svoje dostavno vozilo parkirati za daljše obdobje, poskusite zmanjšati težo, ki jo podpirajo pnevmatike. Za to je dovolj, da vozilo dvignete z dvigalko.

Da bi čim bolj omejili okvare pnevmatik, opravite pregled pred dolgo vožnjo (če tega niste navajeni). Čeprav je standardna življenjska doba pnevmatike 10 let, morate začeti z rednimi pregledi po 5 letih uporabe.

Upoštevajte, da izbira pnevmatik vašega dostavnega vozila ni odvisna samo od dimenzij, ki jih priporoča proizvajalec vozila. Iskanje kakovostnih koles zahteva upoštevanje različnih dejavnikov, kot so: največja dovoljena masa dostavnega vozila, vaše vozne navade in sezona, v kateri najpogosteje vozite. Torej, ne glede na vrsto pnevmatik, ki jih potrebujete za svoja lahka gospodarska vozila, lahko zaupate Liderpnevmatik.si. Tako boste lahko na svoja platišča montirali cenejše in kakovostne pnevmatike.

LiveChat
Whatsapp Messenger