Iskanje po dimenzijah

Nakup pnevmatik enduro

Spletna stran LiderPnevmatik.si vam ponuja veliko izbiro pnevmatik "enduro". Analiziramo cene konkurenčnih ponudnikov in pripravimo ponudbo, primerljivo z najnižjo ceno, zato da naši kupci kupujejo po najugodnejših cenah.

Brezplačna dostava že ob nakupu prve pnevmatike za motorno kolo v naši spletni trgovi kline/>

Katere so najboljše pnevmatike enduro?

 • Michelin Enduro Competition III
 • Michelin Enduro
 • Metzeler Enduro3 Sahara
 • Metzeler Karoo Extreme
 • Dunlop D908 RR
 • Dunlop Geomax Enduro
 • Metzeler MCE 6 Days Extreme
 • Pirelli Scorpion PRO FIM
 • Bridgestone Gritty ED668

Najbolj priljubljene dimenzije:

Enduro je motociklistična športna disciplina, ki se včasih izvaja na zahtevnih in zelo tehničnih cestah. Da bi se ji popolnoma predali in v polnosti uživali v občutkih, ki jih prinaša, ne da bi se izpostavljali nevarnosti, je treba biti dobro opremljen. Govoreč o opremi, pnevmatike so ena glavnih delov, ki zaznamujejo enduro motocikel. Njihova kakovost in stanje močno vplivata na udobje vožnje in vodljivost. Zato jih ne smemo izbirati naključno. Upoštevati je treba več kriterijev. Kateri? V tem vodniku odkrijte naše dobre nasvete za izbiro najboljših enduro pnevmatik.

Kakšne so značilnosti enduro pnevmatik?

Enduro pnevmatike so oprema, izdelana iz dveh zelo zmogljivih materialov: gume in silike. Uporaba teh materialov proizvajalcem omogoča izdelavo pnevmatik, katerih oprijem na suhem ali mokrem terenu je veliko večji kot pri klasičnih motokros kolesih. Značilni so po masivnih čepih (na ramenih pnevmatike) in zelo ojačani strukturi. Končno, te športne pnevmatike so opremljene s tehnologijo, ki zmanjšuje njihov kotalni upor.

Kdaj zamenjati enduro pnevmatike?

Na splošno sta dve situaciji, ki vas lahko prisilita k zamenjavi enduro pnevmatik: obraba pnevmatik in prezgodnje poslabšanje po predrtem zračnici.

V primeru obrabe

Masivni čepi enduro pnevmatik omogočajo odlično vožnjo motociklistom. Tako, ko ti bistveni deli začnejo zaokroževati, to pomeni, da se je začela obraba gume. V nekaterih primerih se ta obraba kaže z iztrganjem več čepov zaradi trenja. Če vozite s takšno vrsto pnevmatike, se lahko zmogljivosti vašega motocikla zmanjšajo bolj ali manj izrazito, odvisno od narave terena, na katerem izvajate enduro. To so torej signali, ki vas morajo opozoriti na stanje vaših pnevmatik.

Drug način za ugotavljanje, ali je treba vašo opremo zamenjati, je preverjanje stanja obrabnega indikatorja (majhne gumijaste grbine), ki se nahaja med čepi na tekalni površini. Če so strukture poškodovane in so obrabni indikatorji doseženi, ste zakonsko dolžni zamenjati svoje gume, sicer vas čaka kazen.

Imejte tudi v mislih, da enduro pnevmatiko, ki se obrablja neenakomerno ali asimetrično, je treba čim prej zamenjati zaradi zmogljivosti in varnosti. Zavorna razdalja je boljša z dobrimi novimi pnevmatikami, kar je zelo pomembno za športno vožnjo, še posebej v ovinkih.

Po eni ali več predrtem zračnicah

Praksa endura ne poteka na ravnih cestah in včasih zahteva vožnjo po stezah, na katerih se nahajajo ostri predmeti. Ti lahko kadar koli prodrejo v eno od vaših vrhunskih pnevmatik in pustijo globoko zarezo. Ko popravilo ni mogoče, je treba zamenjati poškodovani del.

Kateri so kriteriji, ki jih je treba upoštevati pri izbiri enduro pnevmatik?

Da bi kupili najboljšo enduro pnevmatiko dobre kakovosti, morate upoštevati določeno število kriterijev. Najpomembnejši so: homologacija tekalnih površin, njihove dimenzije, vrsta terena, po katerem vozite, in znamka opreme.

Homologacija

Homologacija je eden prvih točk, ki jih je treba preveriti ob nakupu enduro pnevmatik. Da bi lahko vozili varno in se vozili po stezah, odprtih za promet, morajo biti vaša oprema homologirana FIM. To certifikacijo dobijo pnevmatike, ki so uspešno prestale niz strogih testov (izvedenih s strani referenčnih organizacij), ki omogočajo ocenjevanje njihovih zmogljivosti. Večinoma so FIM homologirane pnevmatike obvezne za sodelovanje na enduro tekmovanjih.

Če nimate FIM certifikata, preverite, ali ima pnevmatika, ki jo nameravate kupiti, DOT številko na svoji strani. To je oznaka ameriškega izvora, ki se vse bolj pojavlja tudi na pnevmatikah, izdelanih v Evropi. Informira o tovarni, iz katere izhaja oprema, njene dimenzije in datum izdelave. Potrebovali ga boste za sodelovanje na nekaterih tekmovanjih.

Oznaka E je oznaka evropske homologacije. Potrjuje, da oprema ustreza uredbi številka 30 Ekonomske komisije Združenih narodov za Evropo o homologaciji pnevmatik.

Upoštevajte, da te različne homologacije niso resnično obvezne, če samo tekmujejo na travnikih. V tem primeru lahko izberete katero koli zmogljivo pnevmatiko.

Dimenzije

Če prvič menjate pnevmatiko, se lahko sklicujete na dimenzije vaših originalnih koles, da izberete in vzamete pravo pnevmatiko. To je najpreprostejša in najhitrejša možnost. Vendar pa, če želite iz kakršnega koli razloga na svoja platišča namestiti pnevmatike, katerih značilnosti se razlikujejo od tistih vaše originalne opreme, lahko svojemu prodajalcu navedete nove dimenzije. Pazite, da ne prekoračite zakonsko dovoljenih meja, saj poleg sankcij, ki jih tvegate, lahko namestitev neprimernih in slabe kakovosti pnevmatik na vaše dvokolo predstavlja nevarnost na cesti.

Dimenzije enduro pnevmatike so običajno predstavljene takole: 140/80-18 70R.

Tukaj prva številka (140) označuje širino pnevmatike v milimetrih. Druga oznaka (80) označuje razmerje višina/širina v odstotkih. Tretja informacija se nanaša na premer platišča. Izračunan je v palcih.

Zadnji dve oznaki (70R) označujeta indeks obremenitve in hitrostni indeks. Indeks obremenitve 70 pomeni, da nova pnevmatika lahko prenese največjo težo 335 kg. Oznaka R pomeni, da lahko tekalna površina kolesa doseže največjo hitrost 170 km/h.

Tako, če imate dvome o zmogljivostih pnevmatike, lahko preverite tabele hitrostnih in obremenitvenih indeksov (na voljo na internetu), da se prepričate, ali izdelek resnično ustreza vašim potrebam.

Vrsta terena

Značilnosti terena, po katerem pogosto vozite, morajo biti vaše vodilo pri izbiri enduro motornih pnevmatik. Če se veliko gibljete po zelo spolzkem, mehkem ali mokrem terenu, lahko izberete model mehke enduro pnevmatike, ki ima razmaknjene čepe. To bo omogočilo hitro odstranjevanje blata, vode in peska, ne da bi morali izvajati dodatne manevre.

Če izvajate enduro na trdem terenu, potem potrebujete trdo in trdno gumo. Toda pozor, čepi ne smejo biti izjemno trdi, sicer se lahko hitro poškodujejo po nekaj zaviranjih.

Vse univerzalne pnevmatike (nekje na sredini med mehkimi in trdimi) bodo popolnoma ustrezale peščenim terenom in mehkim tlem. Lahko se tudi odločite za modele, posebej zasnovane za peščene ceste.

Znamka

Vsi modeli enduro pnevmatik, ki so na voljo na trgu, niso enaki. Nekatere velike znamke so boljše od drugih. Zato morate biti pozorni na to spremenljivko, ko izbirate. Dajte prednost izdelkom velikih proizvajalcev, ki so znani po svojem znanju in zelo natančni strokovnosti. V tej kategoriji lahko omenimo:

Z nakupom novih pnevmatik, prilagojenih vašemu vozilu v katalogu enega od teh proizvajalcev, imate zagotovilo, da boste imeli zmogljivo opremo, ki ima dobro razmerje med kakovostjo in ceno.

Seveda obstaja tudi veliko drugih znamk, kot je Continental. Nekatere so manj prestižne, vendar ponujajo tudi zelo kakovostne enduro pnevmatike. V vsakem primeru dobro raziskujte in izberite proizvajalca, ki najbolje ustreza vašim potrebam.

Kje kupiti enduro pnevmatike?

Za nakup enduro pnevmatik imate na izbiro dve možnosti: nakup preko spleta ali nakup v trgovini.

Kakšne so prednosti spletnega nakupa?

Kupovanje enduro pnevmatik preko spleta vam omogoča, da jih dobite po najboljši ceni. V nekaj minutah lahko primerjate ponudbe različnih spletnih trgovin, da izberete tisto, ki je najugodnejša in najbolj zanimiva v smislu zmogljivosti (kakovost-cena).

Na spletni prodajni platformi lahko tudi preberete mnenja, ki so jih objavili prejšnji kupci, ko izbirate model pnevmatik. To vam lahko pomaga pri odločitvi.

Nazadnje, na spletu imate dostop do zelo obsežne zbirke pnevmatik, ki vam omogočajo, da imate veliko izbire. Tako ne boste prisiljeni izbirati zaradi omejitev.

Dostop do bogate zbirke enduro pnevmatik na Liderpnevmatik.si

Liderpnevmatik.si, specialist za prodajo trajnih pnevmatik, vam ponuja široko paleto zelo zmogljivih enduro pnevmatik. Ne glede na vrsto površine, po kateri vozite, boste v našem katalogu, ki vsebuje več kot 5.000 pnevmatik, našli opremo, ki jo potrebujete. Imamo modele, ki so homologirani za cesto, in modele za vse terene, ki lahko prevozijo zelo dolge razdalje.

Poleg tega so cene motornih pnevmatik pri Liderpnevmatik.si najboljše na trgu. Drugje ne boste našli boljšega.

Po vašem naročilu vam tudi ponujamo storitev hitre montaže pnevmatik po celotnem ozemlju. V enem od naših 4.000 montažnih centrov boste prejeli hitro storitev. Če je potrebno, se lahko partner iz vaše bližine premakne do vašega doma.

Nekaj nasvetov za podaljšanje življenjske dobe vaših pnevmatik

Da bi zmanjšali hitrost obrabe vaših enduro pnevmatik, lahko uporabite nekaj zelo preprostih trikov:

 • Izogibajte se preveč vožnje po asfaltu (kolikor je to mogoče) ;
 • Redno preverjajte tlak v pnevmatikah ;
 • Izogibajte se čim več nenadnim zaviranjem ;
 • Vedno vizualno preverite svoja kolesa, preden se odpravite na pot.

Skratka, zapomnite si, da morate pri izbiri novih enduro pnevmatik upoštevati več kriterijev: homologacija pnevmatik, vrsta terena, po katerem vozite, dimenzije vaše originalne opreme, znamka… Za nakup novih pnevmatik velikih znamk, izberite zdaj v katalogu Liderpnevmatik.si, obiščite partnerja za montažo in uživajte v najboljših cenah na trgu.

LiveChat
Whatsapp Messenger