Iskanje po dimenzijah

Nakup pnevmatik za cestno vožnjo/homologiranih pnevmatik za štirikolesnike

Spletna stran LiderPnevmatik.si vam ponuja zelo veliko izbiro "pnevmatik za cestno vožnjo/homologiranih pnevmatik za štirikolesnike". Analiziramo cene konkurenčnih ponudnikov in pripravimo ponudbo, primerljivo z najnižjo ceno, zato da naši kupci kupujejo po najugodnejših cenah.

Brezplačna dostava že za dve pnevmatiki za štirikolesnik, kupljeni v naši spletni trg reakline/>

Katere so najboljše pnevmatike za cestno vožnjo/homologirane pnevmatike za štirikolesnike?

 • Maxxis M-932 Razr
 • Maxxis MU-01 Zilla
 • Maxxis M-917 Bighorn
 • Maxxis M-933 Razr 2
 • Maxxis MU-10 Bighorn 2
 • Sun f A033
 • Sun f A043
 • Artrax AT-1206 MX Trax Racing
 • Kenda K530 Pathfinder
 • Kenda K587 Bearclaw HTR
 • Kenda K572 Road GO
 • ITP Holeshot XCR

Najbolj priljubljene dimenzije:

Če želite izkoristiti prave zmogljivosti vašega štirikolesnika, morate najprej izbrati dobre pnevmatike. Dejansko je neprijetno in nevarno voziti po mestnih cestah z off-road pnevmatikami za zahtevne poti. Za uporabo vašega štirikolesnika na cesti, potrebujete pnevmatike, ki so homologirane za javne ceste. Te so drugačne od drugih pnevmatik v več pogledih. V tem vodiču odkrijte naše strokovne nasvete za iskanje kakovostnih pnevmatik.

Kakšne so značilnosti cestno homologiranih pnevmatik za štirikolesnike?

Kot pove že ime, je pnevmatika za štirikolesnik, homologirana za cesto, prilagojena za vožnjo po javnih cestah. Ta vrsta pnevmatike je podobna klasičnim avtomobilskim pnevmatikam. Čeprav ni zelo grobo profilirana (za razliko od tistih, ki jih najdemo na športnih štirikolesnikih), je popolnoma prilagojena asfaltu in njene brazde so optimizirane za enostavno odvajanje vode s ceste. Po drugi strani pa ni primerna za ekstremne poti. Pnevmatiko, homologirano za cesto, prepoznamo po oznaki E4 na bokih.

Poleg pnevmatik, posebej zasnovanih za cestno vožnjo, je mogoče najti tudi druge, ki so « vse teren » in včasih cestno homologirane. V nasprotju s prvimi, so ti manj učinkoviti. Ker so narejeni tako za mestno vožnjo kot za ekstremne poti, so njihove zmogljivosti na cesti povprečne. So narejeni, da vam omogočajo, da legalno dosežete pot.

Zakaj izbrati cestno homologirane pnevmatike za štirikolesnik?

Modeli pnevmatik za štirikolesnike, ki so prejeli homologacijo za cesto, ponujajo odlično izkušnjo vožnje in zavorna razdalja je optimalna. To prispeva k varnosti v cestnem prometu. Poleg tega vam omogoča, da vozite po javnih cestah brez tveganja za kazen ali zaustavitev vozila.

Poleg tega bo zavarovalnica upoštevala ta kriterij pri odškodnini v primeru nesreče. Zavarovalnice menijo, da ste edini odgovorni za vašo nesrečo, ko vozite po odprti cesti z neustreznimi pnevmatikami.

Kdaj je treba zamenjati cestno homologirano pnevmatiko za štirikolesnik?

Pnevmatike so edine točke stika med vozilom in tlemi. Kljub njihovi pomembnosti so pogosto zanemarjene do trenutka, ko se pojavi opazna okvara. Za dobro vožnjo cestnega štirikolesnika, dizelskega ali bencinskega, morate biti pozorni, da veste, kdaj je čas za zamenjavo pnevmatik ali ne. Nekatere nepredvidljive situacije, kot je prebodena pnevmatika, vas prisilijo, da zamenjate pnevmatike. Če je mogoče, jih popravite, vendar to ni vedno očitno. Če je stranica pnevmatike raztrgana, je zamenjava edina možnost, saj v tem primeru popravilo ni mogoče.

Poleg okvar, obraba pnevmatik lahko zahteva njihovo zamenjavo. S kilometri se profili vaših pnevmatik počasi obrabijo do izginotja. Vožnja z pnevmatikami v ekstremnem stanju obrabe vas izpostavlja pomembnim tveganjem. Dejansko, bolj ko so pnevmatike za štirikolesnik obrabljene, manj je popolna vleka. Najmanjše zdrsanje lahko povzroči nesrečo. Po cestnem zakoniku, meja obrabe, ki je ne smete preseči, je 1,6 mm. Če guma doseže to raven, tvegate kazen v primeru cestnega nadzora. Prav tako se izpostavljate nevarnosti.

Poznavanje dimenzij koles za izbiro pnevmatik za štirikolesnik

Da bi bile vaše pnevmatike popolnoma prilagojene cestni vožnji, morajo spoštovati dimenzije, ki jih priporoča proizvajalec štirikolesnika. Dovolj je, da preverite informacije, navedene na stranici originalne pnevmatike. Običajno so dimenzije (v palcih) navedene v tem formatu: Višina X Širina - Premer platišča. Te se razlikujejo glede na to, ali so pnevmatike spredaj ali zadaj.

Vzemimo za primer Honda TRX250R. Pnevmatike, ki so priporočene za to vrsto štirikolesnika, merijo 20×10-9 za zadnji del in 22×7-10 za sprednji del.

Na pnevmatikah so navedene ne samo dimenzije, ampak tudi število plasti/plys. Običajno se giblje od 2 do 8 in kaže na stopnjo togosti opreme ali debelino stranice. Visoko število plasti je sinonim za robustnost in odpornost proti trganju. Vendar pa so v tem primeru pnevmatike manj prožne in bodo za uporabnika manj udobne.

Kar zadeva cestno homologirane pnevmatike za štirikolesnike z nizkim številom plasti, so zelo prožne in enostavno odbijajo ceste z deformacijami. Vendar pa niso sploh toge. Te vrste pnevmatik slabo prenašajo udarce. So nenehno izpostavljeni tveganju za trganje.

Je mogoče spremeniti originalne dimenzije?

Iz tega ali onega razloga, bi morda želeli izboljšati vodljivost vašega štirikolesnika, da bi izboljšali izkušnjo vožnje. V tem primeru je sprememba originalnih dimenzij pnevmatik najboljša rešitev. To ostaja mogoče v meri, ko ne dodamo več kot 2 enoti v višino in 1 enoto v širino. Preko teh mer, lahko pnevmatike drgnejo ob okvir vozila. Tako, če so priporočene dimenzije 22x7-10, lahko namestite pnevmatike dimenzij 24×8-10 na vaša platišča.

Tveganja za neravnovesje so pogosta, ko spremenimo dimenzije pnevmatik. Da bi to omejili, ne smemo spremeniti dimenzij samo ene sprednje pnevmatike ali samo ene zadnje pnevmatike, ne glede na vrsto vozila.

Profili: pomemben kriterij za izbiro nove pnevmatike za štirikolesnik

Oblike profilov, na trgu jih najdemo na stotine. V večini primerov uporabniki izbirajo glede na njihov videz. Vendar pa izbira nove pnevmatike ne sme biti omejena samo na videz tekalne plasti ali na estetsko obliko profilov.

Da bi v celoti izkoristili zmogljivosti vašega vozila, morajo pnevmatike enostavno odvajati vodo, kamenje, blato ali snežne ledene obloge, ki se vanje infiltrirajo. To je mogoče le z dobro razmaknjenimi profili.

Kupite najboljše pnevmatike pri priznanih znamkah

Z impresivnim številom različnih serij in znamk pnevmatik za štirikolesnike, izbira ni preprosta. Da bi povečali možnosti za uspeh, izberite eno od velikih znamk, ki so že dokazale svojo vrednost. Nakup izdelka priznanega proizvajalca je zagotovilo za dobro kakovost.

Za nakup cestno homologiranih pnevmatik za štirikolesnike, ki imajo dobro življenjsko dobo, je Maxxis ena izmed najboljših znamk. Obstajajo tudi drugi resni proizvajalci, kot so Sun F, Kenda, Artrax in Innova. Duro je tudi med znamkami, ki ponujajo zelo dobro razmerje med kakovostjo in ceno.

Kupite pnevmatike za cestni štirikolesnik pri Liderpnevmatik.si

Nakup rezervnih delov na spletu je mogoč za vse znamke štirikolesnikov. Liderpnevmatik.si vam ponuja več prednosti, začenši z praktičnostjo ponujenih storitev. Z našo platformo, ni vam več treba iti ven za zamenjavo cestno homologiranih pnevmatik za štirikolesnik. Če je izdelek na voljo, od naročila do dostave, je postopek nakupa gladek in hiter.

Poleg tega so stroški naših izdelkov nižji kot v fizičnih trgovinah. Dejansko je mogoče doseči do 30 % prihranka, če kupite pri Liderpnevmatik.si namesto v fizični prodajalni.

Z katalogom, ki vključuje skoraj 200 različnih znamk, vam ponujamo možnost, da v nekaj klikih najdete pnevmatiko po vaši izbiri.

Poleg tega sodelujemo z mnogimi avtomobilskimi delavnicami, ki se nahajajo po vsej Franciji. Če želite, lahko strokovnjak z izkušnjami v montaži pnevmatik posreduje na našo priporočilo po dostavi, bodisi v Nîmesu, Parizu, Lyonu, Toulousu, Rennesu, Marseillu, Caenu, Nici ali drugih mestih v Franciji. Naši partnerji lahko tudi izvedejo popravila na vašem štirikolesniku, če je to potrebno.

Kako podaljšati življenjsko dobo vaših pnevmatik za štirikolesnik?

Eden od načinov za to je ohranjanje optimalnega tlaka zraka za pnevmatike vašega štirikolesnika. Dejansko ima tlak pnevmatik, ne glede na to, ali so nove ali ne, pomemben vpliv na vodljivost in pogon vozila. V primeru podnapihovanja so zmogljivosti vozila zmanjšane, zlasti v ovinkih, in poraba goriva se poveča. V nasprotnem primeru so ogroženi vaša varnost in varnost drugih udeležencev v prometu.

Prenapihnjene pnevmatike imajo slabo oprijemljivost na tleh in vam preprečujejo varno vožnjo. Zato se hitro obrabijo in lahko nepričakovano počijo. Za opomnik, zahtevan tlak zraka za homologirane modele se giblje med 0,4 in 0,9 bara.

Če pogosto uporabljate svoje vozilo, preverite raven tlaka zraka vsak mesec. V nasprotnem primeru lahko preverjanje opravite vsakič, ko želite iti na izlet.

Cestno homologirane pnevmatike za štirikolesnike se razlikujejo od drugih vrst pnevmatik po svoji prožnosti in udobju ki ga nudijo voznikom. Če želite zamenjati tiste na vašem terenskem vozilu in kupiti pnevmatike, ki bodo dobro vlekli po cestišču, ne oklevajte in preglejte katalog Liderpnevmatik.si, specialista za prodajo pnevmatik na spletu. Tako boste lahko tudi, ko niste off-road, uživali v optimalni izkušnji vožnje. Poštnina je brezplačna za nakup 2 enakih pnevmatik.

LiveChat
Whatsapp Messenger