Iskanje po dimenzijah

Nakup pnevmatik s ščitniki roba platišča

Pnevmatike s ščitnikom roba platišča imajo na bočnicah navedene naslednje oznake:

 • RFP pour Rim Fringe Protector
 • FP pour Fringe Protector
 • MFS pour Maximum Flange Shield
 • FR pour Felgen Ripen
 • FSL pour Felgenschutzleiste
 • ML pour Mit Leiste

Ščitniki roba platišča se pogosto nahajajo na nizkopresečnih pnevmatikah, pri katerih so platišča bolj izpostavljena udarcem, kot pri pnevmatikah klasične višine.

Take pnevmatike so običajno nekoliko dražje od pnevmatik brez zaščite. Pričakujete lahko od 10 do 15 % višjo ceno.

Kje je mogoče najti pnevmatike s ščitnikom roba platišča?

Na zalogi imamo več kot 5000 izdelkov te vrste. Tukaj je seznam najbolj priljubljenih pnevmatik s ščitnikom roba platišča.

 • Michelin Pilot Sport 4
 • Michelin Pilot Super Sport
 • Pirelli Scorpion Verde
 • Pirelli Pzero
 • Goodyear EfficientGrip Performance
 • Goodyear UltraGrip 8 Performance
 • Continental PremiumContact 6
 • Continental SportContact 6
 • Dunlop Sport Maxx RT2
 • Dunlop SP Winter Sport 3D
 • Bridgestone Potenza RE050A Ecopia
 • Bridgestone Blizzak LM001
 • Sava Intensa UHP 2
 • Falken Azenis FK510
 • Hankook Ventus V12 EVO2 K120
 • Kleber Quadraxer 2
 • Kleber Krisalp HP3

Najbolj priljubljene dimenzije:

Pnevmatike z zaščitnim robom za platišča so zelo uporabne za nekatere kategorije vozil. Imajo specifične lastnosti, ki jih naredijo še posebej praktične in funkcionalne. Želite opremiti svoj SUV ali druga vozila s temi inovativnimi pnevmatikami? Če je odgovor da, potem ste na pravem mestu. V tem vodiču vam ponujamo praktične nasvete, ki vam bodo pomagali pri izbiri med številnimi modeli visokokakovostnih pnevmatik z zaščito platišč iz našega kataloga.

Kakšne so značilnosti pnevmatik z zaščitnim robom za platišča?

Pnevmatike z zaščito platišč so oprema, ki se odlikuje po debelejšem robu kot pri klasičnih pnevmatikah. Kontaktna točka med temi vrstami pnevmatik in platiščem vozila je opremljena z zelo ojačano plastjo gume. Prepoznavne so po tej značilnosti. Posebno označevanje omogoča tudi njihovo prepoznavanje med drugimi vrstami pnevmatik. Ta oznaka se običajno razlikuje od proizvajalca do proizvajalca.

Naslednja tabela navaja oznake, ki jih najpogosteje najdemo, če želimo kupiti pnevmatike z zaščito platišč pri velikih blagovnih znamkah.

Oznaka

CPJ

FR

FP

FSL

RG

MFS

RFP

RPB

RP

Pomen

Zaščitni vrv za platišče

Flange Rim

Fringe Protector

Felgensch-utzleiste

Rim Guard

Maximum Flange Shield

Rim Flange Protector

Rim Protection Bar

Rim Protector

Proizvajalec(i), ki ga uporabljajo

Michelin

Continental, Semperit

Michelin, Goodyear

Bridgestone, Pirelli

Bridgestone

Dunlop, Falken

Goodyear, Yokohama, Avon

Yokohama

BFGoodrich, Hankook

Poleg tega pnevmatike z zaščitnim robom za platišča na trgu stanejo nekoliko več (v povprečju 10 do 15 %) kot standardni modeli enakih dimenzij.

Kakšne so prednosti pnevmatik z zaščito platišč?

Kot že ime pove, pnevmatika z zaščitnim robom omogoča ohranjanje celovitosti platišča, na katerega je nameščena. Dejansko, ko vozimo po mestu, ni redko, da pnevmatike zdrsnejo ob robnik ali drugo trdo površino po napačnem manevru. Z običajnimi pnevmatikami, ki so nameščene na avtomobilih, takšni incidenti običajno povzročijo obrabo ali rahlo deformacijo platišča. Če se nič ne stori, lahko to na dolgi rok povzroči resnejše težave: na primer splošno korozijo. Z opremljanjem vašega vozila s pnevmatikami z zaščito platišč se zaščitite pred temi težavami. V primeru drsenja vaših koles ob robnik, bodo ojačane gume absorbirale udarce, in ne vaše platišče.

Ojačani gumijasti rob tudi ščiti vaše pnevmatike, ko vozite po neenakomernih površinah, in nudi boljše udobje vožnje. Zmanjšuje tveganje za razpoke in izbočenje, ki so posledica nenadnih in prekomernih trkov med platišči in pnevmatikami. Posledično bodo vaša kolesa trajala dlje kot z standardnimi pnevmatikami brez roba.

Na katerih vrstah pnevmatik je prisoten zaščitni rob?

Načeloma lahko vse vrste pnevmatik imajo različice z ojačanim robom. Prisotnost ojačane gume nima nobenega vpliva na druge značilnosti pnevmatike in njene zmogljivosti. Vendar pa v praksi nekatere vrste pnevmatik potrebujejo to zaščito bolj kot druge. To so predvsem pnevmatike z nizkim profilom.

Pnevmatike z nizkim profilom so avtomobilski dodatki, pri katerih je razmerje višina bočnice/širina preseka zelo nizko (manjše od 50 %). Veliko voznikov jih ceni, ker omogočajo dober občutek pri vožnji. Vendar pa zaradi njihovih posebnih dimenzij to naredi kolesa zelo občutljiva na udarce in vplive. Prav tako izpostavljajo platišče večjim ali manjšim poškodbam v primeru trka z trdo površino.

Po drugi strani, če ste običajno uporabljali pnevmatike z visokim profilom (standardna velikost), res ne boste potrebovali zaščitnega roba. Razlog je preprost: na najširši točki guma pnevmatik z visokim profilom presega obliko platišča, kar ji tako nudi dobro zaščito pred udarci.

Vendar pa lahko na trgu najdete pnevmatike « visoke velikosti » z zaščitnimi robovi za platišča.

Kateri elementi se analizirajo pred izbiro pnevmatik?

Pri izbiri pnevmatik z zaščito platišč upoštevajte naslednje elemente.

Vrsta roba

Vse pnevmatike z zaščito platišč nimajo enakega roba. Nekateri modeli imajo rob z obročkom, medtem ko drugi tega nimajo. Kakšna je razlika med tema dvema vrstama robov?

Kot že ime pove, pnevmatika z zaščito platišč z obročkom ima gumo, ki se razteza navzven na mestu stika s platiščem. Ta guma je dobro vidna in se razteza po celotnem obodu pnevmatike. To je najpogostejši model.

Pnevmatike z zaščito platišč brez obročka so opremljene z ojačanjem vzdolž notranje obodnice. Ta ojačani rob je skoraj vzporeden z obliko platišča (le malo ga presega).

Obe vrsti robov nudita optimalno zaščito pnevmatikam in platiščem vašega vozila. Vendar pa za večjo zavarovanje in varnost priporočamo izbiro modelov z obročkom.

Če pa želite namestiti okrasne pokrove na svoja platišča in jih hkrati maksimalno zaščititi, potem lahko izberete pnevmatike z notranjim ojačanjem.

Znamka

Vse pnevmatike z zaščitnim robom za platišča, ki so na voljo na trgu, ne nudijo enakih zmogljivosti. Da bi bili prepričani o pridobitvi vrhunskih oprem, izberite izdelke velikih blagovnih znamk, ki so znane po svojem strokovnem znanju. Na Liderpnevmatik.si imate dostop do obsežne zbirke visokokakovostnih pnevmatik z zaščitnim robom. Distribuiramo izdelke najprestižnejših proizvajalcev pnevmatik: Michelin, Pirelli, Goodyear, Continental, Dunlop, Bridgestone, Falken, Hankook, Kleber

Poleg teh uglednih proizvajalcev imamo tudi zelo zmogljive pnevmatike drugih manj znanih znamk. V našem katalogu boste zagotovo našli tisto, kar vam ustreza, ne glede na vaš proračun in potrebe.

Kako namestiti moje pnevmatike z zaščito platišč?

Za montažo pnevmatik z zaščito platišč, ki ste jih kupili pri Liderpnevmatik.si, se vam ni treba skrbeti. Imamo partnerske delavnice po vsej državi, ki lahko namestijo pnevmatike, namenjene zaščiti platišč visoke kakovosti na zadnje ali sprednje kolo. Med potrditvijo naročila izberite najbližjega partnerja in mi bomo poskrbeli za dostavo vaše opreme in dodatkov na njegov naslov. Takoj po prejemu naročila bo stopil v stik z vami, da se dogovorite za termin.

Zato brez odlašanja izberite iz našega kataloga in izkoristite najboljše cene na trgu za ustrezno opremljanje vašega vozila in zaščito njegovih platišč.

LiveChat
Whatsapp Messenger