Iskanje po dimenzijah

Nakup pnevmatik z žeblji

Pnevmatike z žeblji so zasnovane za najekstremnejše vremenske pogoje. Če potujete po območju z ekstremnimi vremenskimi pogoji, po poledenelih in močno zasneženih cestah, vam priporočamo pnevmatike z žeblji (če zakonodaja dopušča njihovo up breakline/>

Kakšna je pnevmatika z žeblji?

Pnevmatika z žeblji ima na tekalni površini kovinske žebljičke, zato ne zdrsne kljub poledici in večji količini snega.

Katere pnevmatike z žeblji kupiti?

Tukaj je seznam najbolj priljubljenih pnevmatik z žeblji:

 • Nokian Hakkapeliitta 8
 • Nokian Hakkapeliitta 9
 • Michelin Agilis X-ICE North
 • Nokian Nordman 5
 • Toyo Observe G3 ICE
 • Sailun ICE Blazer WST1
 • Nankang Snow Winter SW-7
 • Yokohama IceGuard iG35
 • Goodyear Ultra Grip ICE Arctic
 • Dunlop ICE Touch
 • Continental IceContact 2
 • Bridgestone Noranza 001
 • Michelin Latitude X-ICE North Lxin2 +
 • Toyo Observe G3 ICE
 • Hankook Winter I*Pike RW11
 • Federal Himalaya WS2

Naštete pnevmatike obstajajo tudi v različici pnevmatike z žeblji. Če želite naročiti različico z žeblji, dobro preverite, ali je na informativnem listu pnevmatike prisoten izraz "pnevmatika z žeblji".

Najbolj priljubljene dimenzije:

Kakšne so značilnosti pnevmatik s klini? Kako jih izbrati? Ali lahko vsa vozila uporabljajo to vrsto pnevmatik? Odkrijte vse odgovore v tem vodiču.

Pnevmatike s klini: značilnosti

Pnevmatike s klini so gumijasti ovoji, katerih tekalna površina vsebuje kline ali čepke. Ta protizdrsni sistem omogoča vozilu dober oprijem na snegu in ledu (poledica). Zahvaljujoč klinom, je vozilo sposobno soočiti se z ekstremnimi vremenskimi razmerami pozimi.

Čeprav so pnevmatike s klini koristne za voznike pozimi, je treba priznati, da predstavljajo praktične omejitve preostanek časa. Poleti, na cestah, ki niso zaledenele ali zasnežene, njihova uporaba povzroča veliko težav. Ko so v neposrednem stiku z asfaltom, so glasne in precej neprijetne v primerjavi z drugimi vrstami pnevmatik. Klini lahko tudi poškodujejo asfalt, po katerem kolesa vozijo. Prav tako lahko bodo izstreljeni proti strani vozila, ko se pnevmatike obrabijo. Zato je v Franciji uporaba pnevmatik s čepki omejena in urejena z zakonom. To točko bomo obravnavali v nadaljevanju članka.

Kdaj naj uporabljam svoje pnevmatike s klini?

Po odloku z dne 18. julija 1985 o protizdrsnih napravah, ki opremljajo pnevmatike, je uporaba pnevmatik s čepki dovoljena od sobote pred 11. novembrom do zadnje nedelje v marcu. Te datume je mogoče spremeniti na podlagi prefekturne odločbe, če vremenske razmere to zahtevajo.

Kakšne so sankcije v primeru uporabe pnevmatik s klini izven dovoljenega obdobja?

Uporaba pnevmatik s čepki izven dovoljenih obdobij je kaznovana z kaznijo 4. razreda, kar ustreza znesku 135 evrov, v skladu z 314-3 členom cestnega zakonika. Kazen je enaka tudi za uporabo te posebne opreme na neavtoriziranih vozilih.

Ali obstaja signalizacija in največja dovoljena hitrost, ki jo moram upoštevati s svojimi pnevmatikami s klini?

Voznik vozila, opremljenega s pnevmatikami s klini, mora na zadnji strani jasno postaviti poseben znak. Gre za odstranljiv disk s premerom 15 cm, ki ga je treba postaviti na spodnji levi del karoserije. Zakon vam dovoljuje tudi, da na zadnje vetrobransko steklo nalepite nalepko. Končno, nameščeni element mora biti na vozilu viden samo v obdobju, dovoljenem za uporabo teh koles. Po cestnem zakoniku (člen R413-7), v primeru nespoštovanja te določbe, lahko voznik prejme kazen 2. razreda, to je 35 evrov.

Ko so opremljeni s temi pnevmatikami, v gorskih ali drugih območjih, vozila ne smejo presegati hitrosti 90 km/h. To velja samo za osebna vozila, štirikolesnike za javni prevoz in vozila za prevoz blaga, katerih skupna teža je manjša od 3,5 tone.

Ta vrednost se zmanjša na 60 km/h za vozila za nujne intervencije, reševalna vozila, vozila za prevoz nevarnih snovi in vozila za prevoz blaga, katerih skupna teža presega 3,5 tone.

Ali lahko vsa vozila uporabljajo pnevmatike s klini?

V Franciji je uporaba pnevmatik s klini dovoljena za osebna vozila, vozila za javni prevoz in vozila za prevoz blaga, ki tehtajo manj kot 3,5 tone (ministrski odlok z dne 18. julija 1985).

Za druge vrste vozil je uporaba teh pnevmatik lahko dovoljena s prefekturno odločbo, če vremenske razmere to zahtevajo.

Kdaj izbrati pnevmatike s klini?

Zima se hitro približuje in želite kupiti nove pnevmatike s klini? Če je odgovor da, morate najprej upoštevati svoje navade vožnje po zasneženih cestah.

Pnevmatike s čepki so priporočljive, če vozite po sekundarnih cestah, avtocestah, ki so stalno prekrite s snegom, ali po podeželskih cestah. Nasprotno, če vaša dnevna pot vključuje avtoceste redno očiščene snega ali če vozite po mestu, je bolje izbrati tradicionalne zimske gume.

Avto pnevmatika s klini: prodajalec ali tovarna?

Pnevmatike s klini omogočajo učinkovito zaviranje na ledenih površinah. Vendar pa je treba za njihovo uporabo izbrati med 2 vrstama, ki imata vsaka svoje prednosti in slabosti:

 • Pnevmatike s klini pri prodajalcu ;
 • Pnevmatike s klini iz tovarne.

Pnevmatike s klini pri prodajalcu (tudi imenovane pnevmatike, ki se lahko klinajo) so srednje kakovosti in cenejše od tistih iz tovarne. Vendar so bolj hrupne in manj trajne. Prodajalci običajno uporabljajo manj učinkovite kline, ki povečujejo trenje na asfaltu. To naravno povzroča povečanje hrupa.

Kar zadeva izdelke s klini iz tovarne, ti ponujajo boljše zmogljivosti. Bolj spoštljivi do okolja in asfalta, proizvajajo manj hrupa in imajo dobro življenjsko dobo. Poleg tega nudijo boljše zmogljivosti kot pnevmatike s klini pri prodajalcih. Klini, ki se uporabljajo v tovarnah, so veliko bolj sofisticirani.

Kaj izbrati? Toplo vam priporočamo, da na svoje vozilo namestite pnevmatike s klini, ki so bile neposredno izdelane v tovarni, za varno vožnjo. Njihov nakup predstavlja boljšo naložbo, saj jih boste uporabljali več let. To vam bo prihranilo na srednji in dolgi rok. Poleg tega boste svoje vozilo ohranili v dobrem stanju dlje časa.

Kako pogosto moram zamenjati svoje pnevmatike s klini?

Kolesa so v stalnem stiku s cesto in zagotavljajo povezavo med njo in vozilom. Stanje pnevmatike neposredno vpliva na dober oprijem na tleh, stabilnost vozila in zavorno razdaljo.

Da bi vedeli, kdaj zamenjati svojo pnevmatiko, morate preveriti indikator obrabe, ki se nahaja 1,6 mm v glavni utor tekalne površine. Če je dosežen, je treba zamenjati pnevmatiko. Če tega ne storite, bo vaše vozilo ustavljeno in tvegate, da boste prejeli kazen.

Treba je poudariti, da je oprijem pnevmatik že močno zmanjšan pod 3 mm. Lahko izgubijo stik s cestiščem, kar močno poveča tveganje za akvaplaning ali drsenje: zdrs, izguba nadzora, drsenje avtomobila. V teh razmerah tvegate, da ogrozite svoje življenje in življenje drugih udeležencev v prometu. Zamenjavo teh pnevmatik, prilagojenih za zimo, načrtujte takoj, ko opazite prve znake obrabe.

Kakšna je življenjska doba pnevmatik s klini?

Natančno določanje življenjske dobe pnevmatik s klini je nemogoče. Njihova življenjska doba je odvisna od več elementov, vključno z stanjem zasneženih cest, tehnologijo izdelave, vremenskimi razmerami, slogom vožnje, vzdrževanjem, pogostostjo uporabe

Na splošno je po 5 letih uporabe treba kolesa natančno pregledati s strani strokovnjaka. Za previdnost je priporočljivo, da ne presežete 10 let uporabe, tudi če se zdi, da so vaša kolesa še vedno uporabna. Gre za vašo varnost!

Kako varčevati s svojimi pnevmatikami s klini?

Želite podaljšati življenjsko dobo vseh pnevmatik s klini na vašem avtomobilu? Če je odgovor da, je mogoče zmanjšati njihovo hitrost obrabe z upoštevanjem nekaj nasvetov.

Najprej morate skrbeti zanje z ustrezno nego. Bodite pozorni na tlak v pnevmatikah in obrabo tekalne površine. Prav tako morate vsaj enkrat na mesec preveriti geometrijo (paralelizem in uravnoteženje) svojih pnevmatik, da bi se izognili neprijetnim presenečenjem.

Nato morate vedeti, da vaš slog vožnje lahko povzroči hitrejšo ali počasnejšo obrabo vaših koles. Prehitra vožnja, nenadno zaviranje in nenadni zagoni so vse prakse, ki vaše pnevmatike s čepki obrabijo predčasno.

Kakšne so prednosti nakupa pnevmatik s klini na spletu?

Nakup pnevmatik na spletu je dober način, da jih dobite po najboljši ceni. Poleg tega imate pravico do širokega nabora izdelkov, med katerimi lahko izbirate brez omejitev. To v fizičnih trgovinah ni vedno mogoče.

Na spletu lahko pred nakupom preberete mnenja in komentarje (pozitivne in negativne) prejšnjih strank. To vam omogoča tudi, da bolje spoznate izdelek, preden ga pridobite. Lahko dobite informacije o dejanski življenjski dobi pnevmatik s klini, udobju, ki ga nudijo…

Kako namestiti moje pnevmatike, kupljene na spletu?

Tako kot fizična trgovina vam lahko spletna trgovina ponudi storitev montaže pnevmatik. Ko opravite nakup pri naši ekipi, je naša mreža avtomehanikov na voljo, da vam pomaga pri montaži vaših novih pnevmatik. Poskrbimo, da bomo pnevmatike dostavili partnerju po vaši izbiri. Ta bo stopil v stik z vami takoj po dostavi za dogovor o sestanku.

Kaj je treba zapomniti? Pozimi so pnevmatike s klini praktična rešitev za boljšo vleko na drsečih ali zaledenelih cestah. So jamstvo za varnost, boljšo stabilnost na cesti in udobje vožnje. Pri Liderpnevmatik.si imate dostop do zelo bogate zbirke pnevmatik s klini najvišje kakovosti. Izberite zdaj in izkoristite najboljše cene na trgu.

LiveChat
Whatsapp Messenger