disky

Privijanje vijakov platišča

Kočljiva montaža kolesa je bistvenega pomena za varnost vašega vozila. V vodniku vašega vozila boste našli navodila o menjavi kolesa.

Ko privijate vijake, morate najprej preveriti njihovo čistočo. Na vijakih ne sme ostati niti sled prahu ali proda, ker sleherna umazanija prepreči pravilno privijanje ali poškoduje vijake.

Začnite privijati z roko, brez pretiravanja. Ko so vsi vijaki napol pričvrščeni, uporabite ključ za zavitje vijakov ali posebni križ za končanje privijanja, v pravilnem zaporedju (zavisi od števila lukenj) :


Če ne boste upoštevali tega zaporedja, lahko platišče poškoduje vozilo, ker ne bo ustrezno fiksirano na os.

Ni potrebno, da privijate vijake s pomočjo vašega celotnega telesa ! Če bodo vijake preveč privili, boste poškodovali os vozila. Če pa boste morali popraviti os, pa boste za to veliko plačali.

Ko so vijaki fiksirani, lahko vozite mirno. Po privoženih 50 ali 100 kilometrih, ne pozabite kontrolirati vijake. Vibracije vožnje jih včasih rahlo odvijajo.

Nadaljujte z brskanjem brez soglasja >
O piškotkih in drugih sledilnikih
Liderpnevmatik.si (AD TYRES) in njegovi partnerji (Google, Hotjar, Microsoft) uporabljajo identifikatorje (piškotke) in druge sledilnike (spletno shranjevanje), da zagotovijo pravilno delovanje spletnega mesta, olajšajo brskanje, izvedejo statistične meritve in prilagodijo njegove oglaševalske akcije. Piškotki in drugi sledilniki, shranjeni v vaši napravi, lahko vsebujejo osebne podatke. Prav tako ne nameščamo nobenih piškotkov ali drugih sledilnikov brez vaše svobodne privolitve in soglasja, razen tistih, ki so bistvenega pomena za delovanje spletnega mesta. Vašo izbiro hranimo 6 mesecev. Soglasje lahko kadar koli prekličete tako, da odprete stran s piškotki in drugimi sledilniki. Lahko se odločite za nadaljevanje brskanja, ne da bi sprejeli piškotke ali druge sledilnike. Zavrnitev ne preprečuje dostopa do storitev AD TYRES. Za več informacij vas vabimo, da si ogledate stran s piškotki in drugimi sledilniki.
Prilagodi piškotke
LiveChat
Napaka, prosimo vas, da poskusite še enkrat, in da nas kontaktirate, če se problem ponavlja.