Iskanje po avtomobilu

Menjava alu platišč

Tehnične posebnosti platišča so razložene na sliki tukaj spodaj :

Informativni shema

1. Širina platišča v colah.
2. Premer platišča v colah.
3. Razmak platišča : razdalja med dvema nasprotnima vijaka v mm.
4. ET ali izmik : razdalja med središčem platišča in prijemališčem : mesto na vozilu, kamor se platišče montira.
5. Premer sredine platišča : premer sredine platišča na katerega se fiksira pesto kolesa.

Če poznate razmak med vijaki, premer sredine platišča, število lukenj in ET- odmik vaših prvotnih platišč, lahko uporabite naš iskalnik po dimenzijah

Ni problema, če ne poznate teh informacij, ker razpolagamo z njimi za vsako vozilo v naši datoteki. Lahko si izberete vaše vozilo tukaj. Naša spletna stran vam bo pokazala vsa platišča za sprednja, tako kot za zadnja kolesa, ki ustrezajo vašemu vozilu po homologacijah proizvajalcev.

Po iskanju boste spoznali ustrezno dimenzijo homologiranih platišč za vaše vozilo. Lahko tudi opravite iskanje po dimenzijah če upoštevate pogoje tukaj spodaj

Pogoji, ki jih je treba upoštevati

Za vaše vozilo si lahko izberete dimenzijo platišča, različno od prve opreme, a za to je potrebno upoštevati nekaj pogojev :

  • Enako število lukenj in enak razmak vijakov : vaše platišče je fiksirano z vijaki. Zaradi tega morajo mesta lukenj za vijake biti popolnoma enaka na platišču, kot na osi kolesa Ta mesta se določajo s številom lukenj in z radaljo med vijaki ( razmak).
  • Enaki ali višji premer sredine platišča : Premer sredine platišča. To je sredinska luknja platišča, s katero se platišče fiksira na pesto kolesa. Ta luknja mora biti večja ali enaka premeru pesta, sicer ne boste mogli fiksirati platišča. Če je premer večji od tega, ki ga proizvajalec priporoča, se včasih čutijo vibracije, ki motijo vožnjo. Rešitelj tega problema je montaža centrirnih obročev platišča ki omogočajo zmanjšanje razdalje med pestom kolesa in sredinsko luknjo platišča.
  • Enaki odmik : odmik je pomemben, ker določa položaj platišča na osi. Če je odmik prevelik, se platišče lahko dotika notranjosti osi in sistema zaviranja. Če je odmik premajhen, se bo vaše platišče dotikala karoserije. Za vsak avto je optimalni odmik drugačen.

LiveChat
Messenger