Iskanje po dimenzijah

Homologirane gume po Porschu : navodilo

Kaj pomeni homologirano po Porschu ?

Da si lahko pridobijo to homologacijo, morajo proizvajalci, ki sodelujejo s Porschom, upoštevati nekaj omejitev tega avtomobilskega proizvajalca (dimenzije, indeks nosilnosti in hitrosti in različne špecifikacije).

Pnevmatike homologirane po Porschu predstavljajo okrepljeno radialno zgradbo in bolj toge boke. Ta dva kriterija omogočata, da se pnevmatike ne deformirajo zlasti med vožnjo pri visoki hitrosti.

kako prepoznati pnevmatiko, homologirana po Porschu ?

Vse pnevmatike homologirane po Porschu nosijo specifično označbo : črka N + številka, od N0 do N6 : številka označuje število izboljšanja v primerjavi vzorčne pnevmatike.

Na primer :

  • N0 : prva pnevmatika homologirana
  • N1 : pnevmatika homologirana, ki je izboljšana ali po malem spremenjena v primerjavi N0
  • N2 : enako kot pri N1

Kadar Porsche izbere novo pnevmatiko, se označba začne na N0.

Katere pnevmatike Porsche izbrati ?

Porsche že od nekdaj priporoča Michelin. Toda drugi proizvajalci nudijo pnevmatike, homologirane po Porschu, ki so prav tako učinkovite.

Najbolj priljubljene so :

Profil Prednosti Pomanjkljivosti
Michelin Pilot Sport 2 PS2 Izredno krmarjenje, odlična vodljivost in odlično zaviranje na suhi podlagi. Povprečni dosežki pri zaviranju na mokri podlagi
Bridgestone Potenza RE050A Zelo dobra trakcija na suhi podlagi, zanesljiva vožnja. Povprečni oprijem na mokri podlagi
Pirelli P Zero Odlična vodljivost na mokri in na suhi podlagi. Zelo dobro krmarjenje in odlično znižanje tveganja vodnega klina. Rahlo poslabšanje pri zaviranju na mokri podlagi

LiveChat
Messenger