Avto pnevmatike

Homologirane gume po Porschu : navodilo

Kaj pomeni homologirano po Porschu ?

Da si lahko pridobijo to homologacijo, morajo proizvajalci, ki sodelujejo s Porschom, upoštevati nekaj omejitev tega avtomobilskega proizvajalca (dimenzije, indeks nosilnosti in hitrosti in različne špecifikacije).

Pnevmatike homologirane po Porschu predstavljajo okrepljeno radialno zgradbo in bolj toge boke. Ta dva kriterija omogočata, da se pnevmatike ne deformirajo zlasti med vožnjo pri visoki hitrosti.

kako prepoznati pnevmatiko, homologirana po Porschu ?

Vse pnevmatike homologirane po Porschu nosijo specifično označbo : črka N + številka, od N0 do N6 : številka označuje število izboljšanja v primerjavi vzorčne pnevmatike.

Na primer :

  • N0 : prva pnevmatika homologirana
  • N1 : pnevmatika homologirana, ki je izboljšana ali po malem spremenjena v primerjavi N0
  • N2 : enako kot pri N1

Kadar Porsche izbere novo pnevmatiko, se označba začne na N0.

Katere pnevmatike Porsche izbrati ?

Porsche že od nekdaj priporoča Michelin. Toda drugi proizvajalci nudijo pnevmatike, homologirane po Porschu, ki so prav tako učinkovite.

Najbolj priljubljene so :

Profil Prednosti Pomanjkljivosti
Michelin Pilot Sport 2 PS2 Izredno krmarjenje, odlična vodljivost in odlično zaviranje na suhi podlagi. Povprečni dosežki pri zaviranju na mokri podlagi
Bridgestone Potenza RE050A Zelo dobra trakcija na suhi podlagi, zanesljiva vožnja. Povprečni oprijem na mokri podlagi
Pirelli P Zero Odlična vodljivost na mokri in na suhi podlagi. Zelo dobro krmarjenje in odlično znižanje tveganja vodnega klina. Rahlo poslabšanje pri zaviranju na mokri podlagi
Nadaljujte z brskanjem brez soglasja >
O piškotkih in drugih sledilnikih
Liderpnevmatik.si (AD TYRES) in njegovi partnerji (Google, Hotjar, Microsoft) uporabljajo identifikatorje (piškotke) in druge sledilnike (spletno shranjevanje), da zagotovijo pravilno delovanje spletnega mesta, olajšajo brskanje, izvedejo statistične meritve in prilagodijo njegove oglaševalske akcije. Piškotki in drugi sledilniki, shranjeni v vaši napravi, lahko vsebujejo osebne podatke. Prav tako ne nameščamo nobenih piškotkov ali drugih sledilnikov brez vaše svobodne privolitve in soglasja, razen tistih, ki so bistvenega pomena za delovanje spletnega mesta. Vašo izbiro hranimo 6 mesecev. Soglasje lahko kadar koli prekličete tako, da odprete stran s piškotki in drugimi sledilniki. Lahko se odločite za nadaljevanje brskanja, ne da bi sprejeli piškotke ali druge sledilnike. Zavrnitev ne preprečuje dostopa do storitev AD TYRES. Za več informacij vas vabimo, da si ogledate stran s piškotki in drugimi sledilniki.
Prilagodi piškotke
LiveChat
Napaka, prosimo vas, da poskusite še enkrat, in da nas kontaktirate, če se problem ponavlja.