Iskanje po dimenzijah

Nenormalna izguba tlaka pnevmatike

Molekule kisika se naravno izmuznijo preko plašča pnevmatike, kar povzroči mesečno izgubo 0.1 bar tlaka. Zaradi tega je redna kontrola tlaka pnevmatik potrebna.

Če mesečna izguba tlaka je večja od 0.1 bar, potem je izguba nenormalna.

Ventili so pogosto vzroki za nenormalne izgube tlaka. So odgovorni za neprepustnost zraka v notranju pnevmatike. Toda, ventili se postoma poškodujejo zaradi številnih ciklov ogrevanja pnevmatik , in konec koncev ne zagotavljajo več neprepustnosti pnevmatik.

Zaradi tega proizvajalci pnevmatik in kakovostni montažni servisi priporočajo menjavo ventilov z nadomestitvijo pnevmatik.

Karkoli je vaš sistem kontrole tlaka (Tire Pressure Monitoring System TPMS) : posreden ali samodejen, lahko montažni servis enostavno zamenja ventil po nizki ceni, vprašajte za to menjavo.

Samodejni sistemi kontrole tlaka, ki takoj obvestijo voznika o izgubi tlaka na armaturni plošči, so obvezni v Evropi za vse avtomobile, izdelane po 1. novembru 2012.

Zakon je bil ustanovljen iz varnostnih razlogov, da bi zagotavljal ustrezni tlak v pnevmatikah. Lahko si ogledate več o tem v naših člankih o Stični površini pnevmatike in o tlaku pnevmatik.


LiveChat
Messenger