Iskanje po dimenzijah

Pravilno zamenjati pnevmatike

Priporočamo, da opremljate vaše vozilo s štirimi enakimi ali podobnimi gumami. Če so vaše zimske in letne gume preveč različne, obstaja možnost, da se ne bodo tako hitro prilagodile vašemu vozilu, kar lahko preprečuje njegovo kontrolo.


Menjava ene same gume

Zakonodaja pravi, da razlika v globini profilov, ki so montirani na enako os, ne more preseči 5 mm.

Če ste se znašli v takšnem primeru, in vam je potrebno zamenjati eno vaših gum, je nujno zamenjati z enako gumo. Torej mora vsebovati nadomestna guma povsem enake značilnosti : znamka, profil, indeks nosilnosti in hitrosti, premer.


Menjava dveh pnevmatik

Ko so vaše pnevmatike obrabljene, je njihova menjava zelo pomembna. Pnevmatike v dobrem stanju zagotavljajo varnost med vožnjo. Za nadomestitev obrabljenih gum je pomembno izbrati pnevmatike podobne tistim, ki so bile montirane v prvi opremi.

Če nameravate zamenjati gume vašega avtomobila, je pomembno montirati najmanj obrabljene gume na zadnjih kolesih. Ker sta sprednji kolesi kontrolirani z vašim ravnanjem za volanom, lahko v primeru izgube oprijema ukrepate, kar ni možno na zadnjih kolesih, ki niso kontrolirane.

Med menjavo gum je potrebno kontrolirati njihovo obrabo, da bi preverili, če je enakomerna. Problem optične nastavitve ali centriranja se lahko razkrije z naglo kontrolo.

Če je dosežen vzorec obrabe pnevmatike, ki meri 1.6 mm, je takojšnja menjava pnevmatik najboljša. Če preveč čakate, se bo tveganje vodnega klina povečalo.


Menjava štirih pnevmatik

Ko so štiri pnevmatike obrabljene, jih lahko zamenjate z gumami enakih dimenzij. Če vam profil ustreza, lahko ohranite istega proizvajalca. Če pa niste zadovoljni z njim, se lahko obrnete na internet, kjer vas čaka širok izbor gum po nizki ceni.


Kaj pa razmerje cena / kakovost ?

Kadar nameravate kupiti pnevmatike, je dejavnik dolgotrajnosti zelo pomemben. Včasih je nakup poceni gum dražji, čeprav ste med nakupom mislili, da boste varčevali, obstaja možnost, da so te gume slabše kakovosti in manj dolgotrajne, torej se morajo te pnevmatike pogosteje zamenjati.

Kadar zamenjate pnevmatike, je upoštevanje različnih kriterijev pomembno :

  • Hrup, ki ga delajo pnevmatike
  • Oprijem
  • Kakovost zmesi
  • itd..

Potrebno je najti ustrezno ravnovesje.


LiveChat
Messenger