Avto pnevmatike

Maksimalni tlak pnevmatike

Maksimalni tlak pnevmatike določa najvišji tlak, ki ga lahko prenese mrzla pnevmatika. Toda uporaba tega tlaka je možna samo v primerih, navedenih v navodilih za vozilo.

Za pravilno merilo je potrebno merjenje z mrzlimi gumami. Pnevmatika ne more ostati na soncu, niti v stiku s toploto, razen tega vozilo ne sme voziti vsaj dve uri pred merjenjem.

Tlak s toplimi gumami je višji za 0.3 barov v primerjavi z mrzlimi.

Torej, če je tlak z mrzlimi gumami enak maksimalnemu tlaku pnevmatike, boste presegli maksimalni tlak pri ogrevanju vaših pnevmatik med vožnjo.

V tem primeru, bi lahko mislili, da je potrebno izpustiti malo zraka, ko so gume tople, a to ni priporočljivo, ker bi se tlak znižal do maksimalnega tlaka z mrzlimi gumami.

Maksimalni tlak povprečne pnevmatike se lahko tudi spremeni pri določenem indeksu nosilnosti. Na primer, pnevmatika s povprečnim indeksom nosilnosti lahko prenese 2.4 barov, a pogosto najdemo povprečne gume, ki lahko prenašajo 3 barov.

Te vrednosti najdete v navodilu vozila in v nalepki na robu voznikovih vrat.

Maksimalni tlak, ki ga pnevmatika lahko prenese, je napisana v malih črkah na boku pnevmatike v KPA ali PSI (100 kpa = 1 bar et 14.50 PSI = 1 bar).

Nadaljujte z brskanjem brez soglasja >
O piškotkih in drugih sledilnikih
Liderpnevmatik.si (AD TYRES) in njegovi partnerji (Google, Hotjar, Microsoft) uporabljajo identifikatorje (piškotke) in druge sledilnike (spletno shranjevanje), da zagotovijo pravilno delovanje spletnega mesta, olajšajo brskanje, izvedejo statistične meritve in prilagodijo njegove oglaševalske akcije. Piškotki in drugi sledilniki, shranjeni v vaši napravi, lahko vsebujejo osebne podatke. Prav tako ne nameščamo nobenih piškotkov ali drugih sledilnikov brez vaše svobodne privolitve in soglasja, razen tistih, ki so bistvenega pomena za delovanje spletnega mesta. Vašo izbiro hranimo 6 mesecev. Soglasje lahko kadar koli prekličete tako, da odprete stran s piškotki in drugimi sledilniki. Lahko se odločite za nadaljevanje brskanja, ne da bi sprejeli piškotke ali druge sledilnike. Zavrnitev ne preprečuje dostopa do storitev AD TYRES. Za več informacij vas vabimo, da si ogledate stran s piškotki in drugimi sledilniki.
Prilagodi piškotke
LiveChat
Napaka, prosimo vas, da poskusite še enkrat, in da nas kontaktirate, če se problem ponavlja.