Iskanje po dimenzijah
Pnevmatika Seiberling avtomobil

Pnevmatika Seiberling

Družba Seiberling Rubber Company je bila ameriški proizvajalec avtomobilskih pnevmatik. Leta 1898 je Frank A. Seiberling kupil nekdanjo tovarno lepenke v Akronu v Ohiu in ustanovil podjetje Goodyear Tire & Rubber Company (poimenovano po Charlesu Goodyearu, izumitelju vulkanizirane gume). Predsednik podjetja je bil 15 let, nato pa je bilo podjetje leta 1921 refinancirano in reorganizirano. Frank Seiberling in njegov brat Charles sta odstopila in ustanovila podjetje za gumo in pnevmatike z njihovim imenom.

Podjetje Seiberling Rubber je bilo ustanovljeno leta 1921 v Barbertonu v Ohiu. V samo šestih letih je Seiberling v pnevmatiki prešel s 330. na 7. mesto. Med drugo svetovno vojno je Seiberling dobavljal pnevmatike za težko artilerijo. Podjetje Seiberling je tudi pionir izuma tekalne plasti z zobatimi režami in termičnih rež za pnevmatike.

Oglaševanje pnevmatik Seiberling v štiridesetih do petdesetih letih je zaslovelo s sloganom znamke: "Ime v gumi, ki mu lahko zaupate."

Sredi šestdesetih let je Seiberling predstavil serijo SuperWideSport, diagonalno pnevmatiko z jermenom, namenjeno cvetočemu trgu ameriških avtomobilov "muscle cars". Pnevmatika je imela na eni strani belo bočno steno, na drugi pa rdečo črto, kar je bilo v tistem času na trgu pnevmatik precej pogosta značilnost. Pnevmatika je imela relativno dobro prodajo kljub uspešnosti konkurence, ki je ponujala dobre izdelke, med drugim Polyglas iz Goodyear, Wide-Oval iz Firestone, Tiger Paw iz Uniroyal in Radial T/A iz BF Goodrich. Ta uspeh ni ostal neopažen in v začetku sedemdesetih so Veliki trije svoje avtomobile prvotno opremili s pnevmatikami Seiberling.

Kljub komercialnim uspehom in prvim dosežkom se Seiberling ni mogel prilagoditi in slediti razvoju trga, zlasti ko so prišla tuja podjetja, ki so hitro uvedla radialno gumo.

Podjetje je kupila družba Firestone Tire and Rubber Company, nato pa je prešlo v roke družbe Bridgestone, ko je ta firma prevzela Firestone. Na ameriškem trgu se pnevmatike Seiberling ne prodajajo več, vendar se blagovna znamka v nekaterih državah še vedno distribuira. Pnevmatike so izdelane v tovarnah Firestone in so v izbranih velikostih namenjene proračunsko ozaveščenim uporabnikom.

Avto/ Osebna Vozila

Letna
LiveChat
Whatsapp Messenger